Rester av köttfärssås är praktiskt att spara och återanvända
till något annat. Hos oss brukar den hamna på en hembakt pizza, varma mackor,
ibland i en pastagratäng. Denna gång hamnade den dock på zucchini och toppades
med fetaost. Gott att köra länge i ugnen och äta som en egen rätt med lite bulgur eller som det är. Jag hittade
lite paprikor i kylen också och fyllde dem med fetaost, även det blev
mumsibums. Rekommenderas varmt! Varför inte köra ostfyllda paprikor på grillen?
Jag testade även blåmögelost i en paprika. Det avråder jag dock från. Blev
underligt på alla sätt och vis. Framförallt inte trevligt med fettet som kokade
runt i paprikan. Summa summarum – kör på färsfylld paprika och zucchini men
skippa blåmögelosten! Toppa istället med fetaost. Eller så kör ni bara fetaost
utrörd med lite crème fraiche i paprikan. Då blir det ju vegetariskt också!
Färsfylld zucchini toppad med fetaost och fetaostfylld
paprika, 2 personer
1 zucchini
1 paprika
Köttfärssås
150-200 gram fetaost
Cirka 2 msk crème fraiche till den fetaostfyllda paprikan
Olivolja
Halvera zucchinin och skrapa ur kärnorna lite Klicka i
köttfärssås i urgröpningen och toppa med smulad fetaost. Halvera paprikan och
ta ur kärnorna och de vita skiljeväggarna. Mosa fetaost med gaffeln och rör ut
med crème fraichen. Fyll paprikahalvorna med röran. Lägg allt i en ugnsform,
ringla över olivolja och tillaga på 200 grader i 30-40 minuter.
Okej, vi litar på dej och gör som du säger - hoppar på grönmögeln!
SvaraRaderaBra beslut!
RaderaVet inte om vi tänker lika men detta gör jag ofta och då blir det med veg färs, tomat och lök i fyllningen och vanlig ost på, så fetaost ska jag definitivt testa framöver.
SvaraRaderaMan tager vad man haver. Vanlig ost funkar säkert också jättebra!
RaderaAtt fylla grönsaker är så gott! Och ost på toppen, mums!
SvaraRaderaVisst!
RaderaJag fyller ibland paprika med tärningar av squash, aubergine och fetaost samt oliver. Det blir ett gott tillbehör till grillat.
SvaraRaderaAha! Det lät riktigt spännande! Måste läggas på minnet!
RaderaKöttfärsfylld squash är fantastiskt! Bra tips med paprika fylld med fetaost också.
SvaraRaderaTack1
RaderaDet här såg riktigt smarrigt ut och bilderna var jättefina. :)
SvaraRaderaTack!
RaderaSå gott!! Nu blev jag ju hungrig ;) Varm fetaost är verkligen gott - kanske ska "sno" din idé om grillade paprikor till helgen! Ha det gott! (vi fixade fruktfat ikväll-perfekt för tjejerna!)
SvaraRaderaAtt "sno" tips är absolut tillåtet, det stavas inspiration. Fruktfat - smaskens!
RaderaVad gott att fylla paprikan med fetaost! Jag fyller gärna grönsaker med någon form av vegetarisk "färs", det är både gott och smidigt - men en fetafyllning har jag nog inte provat än - vilket är konstigt, jag ÄLSKAR ju fetaost <3
SvaraRaderaDå har du ännu något underbart kvar att prova! Rekommenderas!
RaderaDet här ser ju jättegott ut och passar min/vår kosthållning jättebra just nu. Ska jag prova.
SvaraRadera