söndag 10 juni 2012

Färsfylld zucchini och fetaostfylld paprika

 Rester av köttfärssås är praktiskt att spara och återanvända till något annat. Hos oss brukar den hamna på en hembakt pizza, varma mackor, ibland i en pastagratäng. Denna gång hamnade den dock på zucchini och toppades med fetaost. Gott att köra länge i ugnen och äta som en egen rätt med lite bulgur eller som det är. Jag hittade lite paprikor i kylen också och fyllde dem med fetaost, även det blev mumsibums. Rekommenderas varmt! Varför inte köra ostfyllda paprikor på grillen? Jag testade även blåmögelost i en paprika. Det avråder jag dock från. Blev underligt på alla sätt och vis. Framförallt inte trevligt med fettet som kokade runt i paprikan. Summa summarum – kör på färsfylld paprika och zucchini men skippa blåmögelosten! Toppa istället med fetaost. Eller så kör ni bara fetaost utrörd med lite crème fraiche i paprikan. Då blir det ju vegetariskt också! 


Färsfylld zucchini toppad med fetaost och fetaostfylld paprika, 2 personer

1 zucchini
1 paprika
Köttfärssås
150-200 gram fetaost
Cirka 2 msk crème fraiche till den fetaostfyllda paprikan
Olivolja

Halvera zucchinin och skrapa ur kärnorna lite Klicka i köttfärssås i urgröpningen och toppa med smulad fetaost. Halvera paprikan och ta ur kärnorna och de vita skiljeväggarna. Mosa fetaost med gaffeln och rör ut med crème fraichen. Fyll paprikahalvorna med röran. Lägg allt i en ugnsform, ringla över olivolja och tillaga på 200 grader i 30-40 minuter.


17 kommentarer:

  1. Okej, vi litar på dej och gör som du säger - hoppar på grönmögeln!

    SvaraRadera
  2. Vet inte om vi tänker lika men detta gör jag ofta och då blir det med veg färs, tomat och lök i fyllningen och vanlig ost på, så fetaost ska jag definitivt testa framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man tager vad man haver. Vanlig ost funkar säkert också jättebra!

      Radera
  3. Att fylla grönsaker är så gott! Och ost på toppen, mums!

    SvaraRadera
  4. Jag fyller ibland paprika med tärningar av squash, aubergine och fetaost samt oliver. Det blir ett gott tillbehör till grillat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha! Det lät riktigt spännande! Måste läggas på minnet!

      Radera
  5. Köttfärsfylld squash är fantastiskt! Bra tips med paprika fylld med fetaost också.

    SvaraRadera
  6. Det här såg riktigt smarrigt ut och bilderna var jättefina. :)

    SvaraRadera
  7. Så gott!! Nu blev jag ju hungrig ;) Varm fetaost är verkligen gott - kanske ska "sno" din idé om grillade paprikor till helgen! Ha det gott! (vi fixade fruktfat ikväll-perfekt för tjejerna!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att "sno" tips är absolut tillåtet, det stavas inspiration. Fruktfat - smaskens!

      Radera
  8. Vad gott att fylla paprikan med fetaost! Jag fyller gärna grönsaker med någon form av vegetarisk "färs", det är både gott och smidigt - men en fetafyllning har jag nog inte provat än - vilket är konstigt, jag ÄLSKAR ju fetaost <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då har du ännu något underbart kvar att prova! Rekommenderas!

      Radera
  9. Det här ser ju jättegott ut och passar min/vår kosthållning jättebra just nu. Ska jag prova.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.