måndag 18 juni 2012

Godaste pannkakorna

Tar en liten paus från Kretarapporteringen då jag måste gå igenom bilder där och välja ut vad mer ni ska få se och läsa om! Tack för alla fina kommentarer och roligt att ni uppskattar att se bilder! 

I lördags när vi kommit hem bjöd vi hem mina föräldrar på pannkaksmiddag! Mumsmums tyckte vi alla och slukade i oss så många pannkakor att flera av oss nog fick ont i magen. Bjuder därför på godaste pannkaksreceptet!

Nu blev det väl ändå väldigt basic tänker någon när jag börjar skriva ut recept på pannkakor. Men ni skulle bara veta vilket bra recept detta är! Blir ju sååå goda pannkakor av det. Jag gör mina med havredryck eftersom mina killar behöver äta mjölkfritt men ta vanlig mjölk ni andra som tål. Och ifall man har filmjölk hemma så kan man byta ut en deciliter av mjölken mot det, så får man frasiga kanter på pannkakorna. Jag gjorde dubbla satsen smet så räckte det och blev över till lunch dagen därpå. Har man fler stekpannor går det ju undan! Bilden nedan med pannkakshögen är nog ungefär en enkelsats smet.

Min man hade en riktigt tuff hemkunskapslärare i skolan, som slängde tillbaks hans pannkakor i stekpannan eftersom de var för lite gräddade tyckte hon. Dessa skulle definitivt ha flugit tillbaks i pannan om hon fick bestämma. Men vi gillar ljusa pannkakor.
Pannkaksparty  - många barns drömmiddag, liksom för dem med barnasinnet kvar!

Ha det gott finingar! Idag är det måndag och måndagsmys! Ta hand om er själva och varandra även på vardagar! 

Pannkakor, cirka 4 portioner

1 liter havredryck (eller mjölk)
4 ägg
1 ½ tsk salt
2 tsk socker
4 dl vetemjöl
3-4 msk olja eller flytande margarin (går även bra att smälta lite smör eller margarin och häll i)

Häll upp hälften av vätskan i en degbunken. Knäck i äggen, tillsätt salt och socker. Tillsätt därefter vetemjölet och vispa ihop tills smeten blir slät. Tillsätt först därefter resterande vätska och oljan. Låt smeten stå och svälla i 30 minuter innan gräddning (obs! hoppa ej över detta steg). Grädda frasiga pannkakor, helst i gjutjärnspanna. 




12 kommentarer:

  1. Men visst är det skillnad på recept och recept! Letade själv länge tills jag hittade ett riktigt bra pannkaksrecept.

    Catharina

    SvaraRadera
    Svar
    1. De växer inte på träd, goda pannkaksrecept alltså!

      Radera
  2. Alltså, GUD vad goda de ser ut! Jag ska nog faktiskt testa att göra mina med just havredryck, kan tänka mig att det passar riktigt bra! Och vad tunna och fina de är <3 Nam, nu blev jag sugen på en riktig pannkakslunch!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir bra smak med havredryck, jag tycker om att baka bullar också med havredryck.

      Radera
  3. ...vilken havredryck använder ni?
    Har en väninna med tvillingar och alla tre är mjölkproteinallergiker... Vore kul att överraska dem med pannkakor! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu var det nog ICAs havredryck. Men Oatlys funkar också bra.
      Tror att pannkakor är en uppskattad överraskning!
      Glöm inte att köpa mjölkfritt margarin att steka pannkakorna i!

      Radera
  4. Tack. Brukar använda solhavre i muffins :-) och steker i rapsolja så det är lugnt. Glad midsommar!

    SvaraRadera
  5. Googlade på goda pannkakor idag och hamnade här :) Vilken fin blogg och pannkakorna var super goda, kul att hitta en ny blogg. Med vänlig hälsning Lina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att höra att du gillade pannkakorna! Och tack för att du lämnade en hälsning! Välkommen fler gånger!

      Radera
  6. Mums vilka pannkakor! Provade dem igår efter att ha googlat recept. Bästa pannkakorna tycker hela familjen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! Har kommit fram till att det är oljan som gör dem så goda!
      Tack för hälsningen!
      Och vad roligt att din familj också har dessa som favoriter nu!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.