Det är måndag! Tjoho! Vid det här laget har ni väl lärt er
att jag kör på måndagsmys – allt för en perfekt start på veckan! Nu en
tillbakablick på helgen, närmare bestämt på lördagens middag, som bestod av en
parmesangratinerad kycklingfilé och till det en krämig fjärilspasta. Kycklingen
är busenkel; citronpeppar, försteka i panna, skiva över parmesan och skjuts in
i ugnen. Den krämiga pastan får sin krämighet från Philadelphiaost. För den som
inte äter mjölkprodukter finns Ingmans Tofuline-ost som alternativ. Och i denna
rätt smakar den faktiskt helt ok. Barnen slukade sin fjärilspasta. Enkel och
god helgmat!
Nu –ha en riktigt bra start på veckan! Ta hand om varandra och hoppas att det
slutat regna på er nu!
Parmesangratinerad kycklingfilé och krämig fjärilspasta, 4 portioner
Parmesangratinerad kycklingfilé:
4 kycklingfiléer (kan eventuellt delas på om de är stora)
Citronpeppar
Olja till stekning
Parmesan
Peppra kycklingfiléerna med citronpeppar runt om. Hetta upp
olja i en panna och bryn filéerna. Lägg över dem i en ugnsform, hyvla över
parmesan (ganska rejält) och stick in en termometer i den tjockaste filén.
Ställ in på 175 grader tills kycklingen kommer upp i 68 grader.
Krämig fjärilspasta:
300 gram fjärilspasta (okokt)
3 msk kycklingfond
Skalet från 1 citron
100 gram philadelphiaost, kan bytas ut mot mjölkfria
alternativet Tofuline
Koka upp vatten till pastan. Tillsätt fonden och pastan. När
pastan kokat klart häll av vattnet men spara 1 dl av den i pastan. Tillsätt
osten och citronskalet. Rör runt så att osten smälter. Smaka av med salt och peppar
och servera till kycklingfilén.
Parmesan är så gott. Den där pastan ska jag ta och testa (fast utan kycklilngfonden).
SvaraRaderaJa, visst är det mums med parmesan. Du kan ju byta ut kycklingfonden mot grönsaksfond istället!
Radera