fredag 1 juni 2012

Amerikanska pannkakor


 God morgon vänner!

Frukostrecept vankas och god morgon tillönskas er! Helt galet att komma på att börja göra amerikanska pannkakor en vardagmorgon när man ska iväg till dagis (förlåt förskolan) och jobb. I vilket fall så gjorde jag det. Att jag dessutom gjorde mitt livs FÖRSTA, ja ni läste rätt, amerikanska pannkakor gör inte saken sämre. Lönnsirap till var det också och så goa gubbar och bananer. Gottis-frukost vill jag lova! Och en viktig sak till – det tog inte alls så lång tid!

Receptkälla är jag själv kan man säga. Läste flera recept innan som inspiration och ändrade sedan hej vilt. Precis som jag nästan alltid gör!

Happy Friday! Nu är det snart helg!

Amerikanska pannkakor, 8 stycken

2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 banan
2 dl havremjölk (eller vanlig mjölk)
1 ägg
Smör (eller mjölkfritt margarin) till stekning

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Mosa bananen med en gaffel. Häll över den i bunken. Vispa ihop havremjölk och ägget separat innan du rör ner det också i bunken. Rör ihop till en smet. Smält matfett i en upphettad panna och klicka ner små högar (2-3 åt gången). Grädda pannkakorna på medelhög värme, på bägge sidorna. Servera med frukt, bär och lönnsirap.

9 kommentarer:

 1. Härlig start på fredagen och helgen :) Mums, så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta var gårdagens frukost men det fanns ett par kvar som vi åt nu idag!

   Radera
 2. Så gott det ser ut! :)

  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Men visst smakar det extra gott när det där spontanfrukostarna som man inte alls har tänkt sig från början. Ser jättegott ut. Och jag har heller aldrig gjort amerikanska pannkakor. Men desto fler svenska. Ha en bra fredagskväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, blev både gott och uppskattat! De svenska är supergoda! Väldigt lik de finska också :-D

   Radera
 4. Galet gott. Kombinationen med stekt bacon och lönnsirap till är jag barnsligt såld på efter åren jag bodde i USA.
  // Trevlig helg önskar Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag aldrig testat! Måste testas! Trevlig helg på dig med!

   Radera
 5. Åh vad gott, jag måste också göra amerikanska pannkakor någon gång. :-) Tack för all inspiration! Och ha en fortsatt trevlig helg! :-) Kram Carro

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.