måndag 25 juni 2012

Måndagsmys och Kreta-souvenirerHoppas din vecka har börjat bra! Idag är det måndag och måndagsmys! Diskussionerna idag har väl kretsat kring regnet som bara öser ner. Det blev en intressant och minst sagt blöt och blåsig promenad till förskolan i morse för att lämna barnen. Frisyren och outfiten var väl inte alltför fashionabel när jag kom till jobbet sedan. Jag känner med dem som redan har inlett semestern och längtar efter sol och bad. Själv jobbar jag även denna vecka.
Till måndagsmyset är det gott att brygga en kopp te, krypa upp i soffan och läsa en bra bok. Jag tänkte nog dessutom unna mig en nötbar med mandlar, som jag köpt hem med från Kreta. Har ni testat sådana eller sesamkakor? Riktigt goda!
Visar också bilder på mina övriga Kreta-souvenirer. Vad sägs om ½ kg oliver för € 1,80 eller en stor påse pinjenötter för € 2,65?
Dessutom köpte jag en ost – en rökt Kefalotyri, som ska lämpa sig bra för att göra saganaki (grekisk friterad ost) av. Den blir spännande att testa framöver!
Och självklart har jag handlat på mig en dunk med världens bästa olivolja – Sitia 0.3!

Nu önskar jag dig en fin kväll med måndagsmys!10 kommentarer:

 1. Åhhh mysigt : ) Tack för tipset om olivoljan : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Längtat efter detta inlägg också :) Så mysigt att se vad ni har tagit med hem, alltid är det något gott :)

  Hoppas ni får en fin fin vecka! O jätte fina inlägg du har gjort av midsommaren också :) Tack för att vi fick dela den med er!

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, matsouvenirer är som ett sätt att förlänga semestern!

   Radera
 3. Ja, de där nöt- och sesambarerna är så goda! Vilka fynd du gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att hitta en som också gillar dem!

   Radera
 4. Hoppas sommaren hittills varit mysig, vädret till trots!

  Har du något Smultronställe i detta avlånga land som du vill dela med dig av? =)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta, sommaren har varit jätteskön.

   Fikafantast som jag är så vill jag tipsa om Taxinge Slott och dess slottscafé (vid Mälaren), som serverar över 50 sorters hembakat fikabröd. Dessutom är omgivningen med sina lummiga parker och vrån ljuvlig att strosa kring och det finns flera handelsbodar och en badstrand i närheten. Ett riktigt smultronställe! www.taxingeslott.se

   Radera
 5. Waah, den där påsen med pinjenötter får du gärna dela med dig av :D Och osten låter spännande - saganaki är ju riktigt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom över en kväll, så kan vi väl göra en förrätt på osten och pinjenötterna! Eller hur!

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.