tisdag 12 juni 2012

Fetaostdipp och plockmat a la Medelhavet


Måndagsmys igår! Hoppas du gjorde något trevligt!
Jag gav ju lite tips på plockmat för barn för ett par dagar sedan. Nu måste jag ju bara fresta med en plocktallrik innehållandes några av Medelhavets godsaker, som hör till de absoluta vuxenfavoriterna här hemma. Fetostdippen är ljuvlig med lite paprikastavar. I övrigt brukar jag ofta göra en sallad på tomater, mozzarella och basilika och så lite lufttorkat till. Kronärtskockshjärtan i olja hör till favoritinläggningarna.

Fetaostdipp, räcker till gott och väl en paprika

100 gram fetaost
Ett par matskedar creme fraiche
1 tsk timjan (torkad eller ännu hellre färsk)
Flingsalt
Peppar
Olivolja

Mosa fetaosten med en gaffel och rör ner creme fraichen, timjan, salt, peppar och en matsked olivolja. Servera som dipp till t.ex. paprika- eller gurkstavar.

2 kommentarer:

  1. Jag tror jag ska flytta hem till er! Så ofta som ni äter en massa god plockmat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detsamma får jag säga! Ni verkar också vara riktiga plockmatsfantaster!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.