Matbloggsvärlden är underbar! Visst håller ni väl med om
det? Det finns så mycket inspiration att hämta där ute, det ena receptet
läckrare än andra, vackra bilder och härliga beskrivningar. Denna gång föll jag
för att testa receptet på jordgubbskladdkaka, som även Amy>> testat efter att Bagerskan uppfunnit själva kakan. Jag kunde ju
inte vara sämre utan beslöt mig att testa jag också.
Det är ju vaniljsåspulver i kakan, vilket innehåller mjölkprotein så ja använde kokmarsánpulvret när jag gjorde pajen åt mina söner. Och då fick
smeten hamna i små portionsformar istället. Så söta!
Ett härligt recept som varmt kan rekommenderas. De enda
förändringarna jag gjorde var att dra ner på sockret och öka gräddningstiden
med 5 minuter men ändock tyckte jag att den var i kladdigaste laget. Kanske borde jag kommit ihåg bakpulvret som Amy hade tillsatt. Klart
godast är kakan efter ett dygn i kylskåp. Vi åt kakan med glass.
Men nu till receptet, för det är väl alla ni som ännu inte
sett det intresserade av?
Jordgubbskladdkaka
150 gram smör
2 ½ dl socker
1 ½ dl mjöl
3 ägg
1 ½ dl marsanpulver, motsvarar två påsar av Ekströms
(kallrörd) Det funkar även att använda kokmarsanpulvret märkte jag
1 krm bakpulver (tror att jag glömde bort det, haha)
2 krm vaniljsocker
Knappt 1 liter jordgubbar
2 msk socker till jordgubbarna
Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg dom i en skål och strö
över sockret, rör om och låt stå medan du rör ihop smeten. Smält smöret och
ställ åt sidan för att kallna. Blanda socker, mjöl, marsanpulver, bakpulver och
vaniljsocker i en bunke. Knäck sedan i äggen och rör om med en sked. Häll
därefter i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Blanda i
jordgubbsblandningen. Bred ut smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i
mitten av ugnen i 20 minuter på 200 grader.
Så fin den blev och i portionsform också! Visst var den god? Mums, vi åt och åt av den :)
SvaraRaderaTack för länkningen!
Japp, smak av sommar! Klart jag länkar! :-)
Raderaa den här ser riktig god ut och skulle oxå ha gjort om inte ja är på diet nu
SvaraRaderaHoppas det inte är förbjudet med färska jordgubbar ändå under dieten! Det är ju såå gott!
RaderaHåller med! Satt senast idag och insåg att man inte behöver lägga pengar på mattidningar när man får så mycket inspiration från alla härliga matbloggar!
SvaraRaderaSåg denna kakan hos Amy och blev lite sugen på att testa med blåbär nu...
Blåbär låter inte helt fel det heller!
RaderaSer riktigt god ut :)
SvaraRaderaJamen visst!
RaderaDen verkar ha gått hem hos dom flesta bloggarna, kul att se!
SvaraRaderaKram Karin
Ja! Och det måste ju kännas extra roligt för dig Karin! Härligt! KRAM
RaderaHej! Underbar blogg, tror jag ska prova på flera av dina recept :)Hittade din jordgubbskladdkaka och tänkte bara berätta att jag mixade ihop en egen variant i somras med vit choklad i som var väldigt uppskattad :)Här har du det om du skulle vilja testa nån gång : http://soffibakar.blogg.se/2012/july/vit-kladdkaka-med-jordgubbar.html . Hoppas du har haft en bra vecka!
SvaraRaderaHej Sofia!
RaderaTack för dina fina ord! Det låter mumsigt gott med vit choklad i. Det receptet ska jag spana in!
Varma hälsningar,
Anna/Frostrosor
Denna har jag bakat flera ggr... helt makalöst god ju =P
SvaraRaderaTack för receptet. =) //Maria
Ja, aningen beroendeframkallande är denna kaka, eller hur! :-)
Radera