måndag 9 juli 2012

Maritthas jordgubbssalsa



God morgon fina du! Har du semester än?
Det är en fantastisk, solig morgon vi vaknade till här i Stockholmstrakten! Hoppas vädret är på din sida också! Jag tänkte packa ihop lite smått och gott och sticka iväg till en badstrand med killarna. Det blir nog perfekt plan eftersom termometern avser klättra till riktiga höjdartemperatur enligt Sommarsveriges definitioner. Härligt!
Här kommer receptet på Maritthas jordgubbssalsa. Det var ju Marittha, som vann tävlingen med sommarrecept/tips. Jag var tvungen att testa receptet omedelbums och bjöd på salsan som tillbehör till grillat igår när vi fick gäster. Mums, så gott det blev och går snabbt att fixa! Det här måste ni testa!

Maritthas jordgubbssalsa

½ liter jordgubbar i små bitar
1 salladslök el ½ purjo funkar lika bra (finhackad)
2 msk pressad lime el. citron (jag använde citron)
2 msk olja
1 msk farinsocker
2 msk finhackad persilja
½ krm cayennepeppar
Salt o peppar

Blanda allt och låt gärna stå i kylskåp någon timme före förtäring. 

6 kommentarer:

  1. Vilken god salsa. Det är semester för oss oxå, men vädret är inte lika roligt, igår var det dock fint 29 grader, nu hänger regnmolnen tungt och det är nästan storm ute. Riktigt höstväder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt med semester, trist med tråkväder. 29 grader igår lät dock inte fyskam. Men höstväder, nä... känns aningen tidigt.

      Radera
  2. Gubben min säger att det där måste vi testa! Det är dock bara små små kart än så länge i vårt jordgubbsland! Semester är det denna vecka och nästa!
    Mvh

    SvaraRadera
  3. Här är det semester och kanonväder, så det är bara att tacka och ta emot :)
    Men vilket härligt recept på salsa. Ser mycket tilltalande ut, denna ska jag testa minsann.

    SvaraRadera
  4. Jag är inne på min sista semestervecka... Men jag ska inte klaga för vi har haft en toppen semester.
    Jordgubbar och salsa i alla former så detta måste bara vara gott.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.