söndag 15 juli 2012

Sommarkvällar är glasskvällarMyggen härjar där ute om kvällarna. Därför lockar det inte alls att sitta ute, speciellt inte om det är fuktigt i luften. Men då kan man ordna mysigt kvällsfika inomhus – glassfika med färska jordgubbar, smultron, chokladsås och finger-Maries. Och mums så gott de smakar de där gubbarna, när de är självplockade från mammas och pappas jordgubbsland! Synd bara att vi konkurrerar om dem tillsammans med ett gäng sniglar och myror. Men det var en stolt A, 3 år, som bar hem skörden och samtidigt trallade "Vi ska äta jordgubbar och glass" så högt att det inte kan ha undgått någon i grannskapet. 

Min son N, som blir två i augusti, hjälpte mig att rensa och skölja gubbarna. Han snoppade koncentrerat jordgubbarna och kastade sedan metodiskt ner skruttarna i samma bytta som jordgubbarna skulle ligga i. Sedan sköljde han jordgubbarna i vatten och slängde varannan jordgubbe i serveringsskålen och varannan i munnen. Det är lyx att vara barn! Och jag är så lycklig över mina guldklimpar till barn! 

7 kommentarer:

 1. Jordgubbar och glass hör sommaren till! Visst saknar jag de nordiska bären.

  SvaraRadera
 2. Underbart :) Barn är fantastiska! Nu ska jag leta igenom din blogg o se om du har nåt bra recept på rabarber! Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några stycken ska jag nog ha att bjuda på!

   Radera
 3. Åh, hemplockade jordgubbar, det finns nog ändå inte mycket som slår det! Och så te till, och jag kan inte tänka mig något bättre kvällsfika, trots myggen ute ;)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.