God kväll ut i fredagssofforna, fredagshänget i trädgården,
i parken eller var ni nu tillbringar denna kväll! Hoppas er vecka varit bra och
att ni har mycket härligt att se framemot även i helgen!
Jag och sönerna har tillbringat några dagar i Finland medan
mannen varit kvar hemma och jobbat. Ett äventyr det här med att resa själv med
barn och en utmaning att ta sig fram med två barn, en barnvagn, en rullväska
och en ryggsäck, och utan bil såklart. Minstingen satt i vagnen och 3-åringen
hjälpte till att dra rullväskan och ibland stod han i vagnkorgen. Det var
väldigt praktiskt att välja mellan barnarbetskraft eller dubbeldäckare ;-) Själv
agerade jag packåsna. Det var en väldigt trevlig resa och vi kom hem nöjda och
glada efter att ha tillbringat en minisemester hos mormor och morfar.
Det var inte mycket fotande som hanns med men några
matrelaterade kort fastnade på minneskort och jag delar dem gärna med er!
Fram till midnatt hinner ni med att tävla i den pågåendetävlingen om att dela sitt bästa sommarrecept eller tips >> om ni tycker
att tävlingar är roligt såklart!
Ha nu en fin kväll och start på helgen!
På båten över till Finland åt vi lunch a la smörgåsbord. Jag satsade på förrätterna och efterrätterna. De är klart godast. Barnen kastade sig över korv och köttbullar istället. |
Någon som är från Finland och känner igen dessa godingar? Mina favoriter som barn; dragerad mjölkchoklad, så jag var ju tvungen att köpa en ask och festa loss i hytten på kvällen när barnen somnat. |
Skärgårdslimpa är gott. Jag hittade för några dagar sedan Marianne mix här i Singapore :) Amerikan pastilleja är en favorit, så goda, smälter i munnen!
SvaraRaderaÅh, vilken lycka att hitta Marianne i Singapore!
RaderaVa mysigt med en liten semestertripp! Smörgåsborden brukar nästan vara det bästa ;) Har aldrig testat de gula marianne men de blå är mina favvo =)
SvaraRaderaVi brukar oftast äta på a la carte-restaurangen men nu testade vi buffén och det var lugnt där (gillar inte panik över karotterna) och fräscht!
RaderaMan skulle bara kunna äta av desserterna på kryssningar, finns så mycket gott att välja mellan!!
SvaraRaderaHaha, eller hur! Men förrätterna brukar inte vara fy skam dem heller!
RaderaHär kommer också hälsningar från Finland. Nu har jag bakat Philadelphiabullarna åt både mor och far samt svärföräldrarna och alla är alldeles saliga! :)Stort tack för recepet som säkert kommer att gå runt i alla gårdar runt omkring den närmaste tiden.
SvaraRaderaDe amerikanska pastillerna är något jag förknippar med mina mor- och farföräldrar, ett barndomsminne! :)
Vad roligt att du gör succé med phillabullarna! Klart receptet ska gå runt. Minns när jag fick receptet av svärmor och publicerade på bloggen. Det spred sig som en löpeld!
Radera