fredag 6 juli 2012

Hälsningar från Finland



God kväll ut i fredagssofforna, fredagshänget i trädgården, i parken eller var ni nu tillbringar denna kväll! Hoppas er vecka varit bra och att ni har mycket härligt att se framemot även i helgen!
Jag och sönerna har tillbringat några dagar i Finland medan mannen varit kvar hemma och jobbat. Ett äventyr det här med att resa själv med barn och en utmaning att ta sig fram med två barn, en barnvagn, en rullväska och en ryggsäck, och utan bil såklart. Minstingen satt i vagnen och 3-åringen hjälpte till att dra rullväskan och ibland stod han i vagnkorgen. Det var väldigt praktiskt att välja mellan barnarbetskraft eller dubbeldäckare ;-) Själv agerade jag packåsna. Det var en väldigt trevlig resa och vi kom hem nöjda och glada efter att ha tillbringat en minisemester hos mormor och morfar.
Det var inte mycket fotande som hanns med men några matrelaterade kort fastnade på minneskort och jag delar dem gärna med er!
Fram till midnatt hinner ni med att tävla i den pågåendetävlingen om att dela sitt bästa sommarrecept eller tips >> om ni tycker att tävlingar är roligt såklart!
Ha nu en fin kväll och start på helgen!


På båten över till Finland åt vi lunch a la smörgåsbord.
Jag satsade på förrätterna och efterrätterna.
De är klart godast.
Barnen kastade sig över korv och köttbullar istället.  
Någon som är från Finland och känner igen dessa godingar?
Mina favoriter som barn; dragerad mjölkchoklad, så jag var ju tvungen
att köpa en ask och festa loss i hytten på kvällen när barnen somnat.
 
  
Med mig hem hade jag två skärgårdslimpor och en ask Marianne-mix.
När jag var liten var godisarna döpta efter färg på papper och smak.
Den röda klassikern Marianne, den blå med kolafyllning Mari-Mint
och den orangea med apelsinsmak hette Anne-Mari.

8 kommentarer:

  1. Skärgårdslimpa är gott. Jag hittade för några dagar sedan Marianne mix här i Singapore :) Amerikan pastilleja är en favorit, så goda, smälter i munnen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vilken lycka att hitta Marianne i Singapore!

      Radera
  2. Va mysigt med en liten semestertripp! Smörgåsborden brukar nästan vara det bästa ;) Har aldrig testat de gula marianne men de blå är mina favvo =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi brukar oftast äta på a la carte-restaurangen men nu testade vi buffén och det var lugnt där (gillar inte panik över karotterna) och fräscht!

      Radera
  3. Man skulle bara kunna äta av desserterna på kryssningar, finns så mycket gott att välja mellan!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, eller hur! Men förrätterna brukar inte vara fy skam dem heller!

      Radera
  4. Här kommer också hälsningar från Finland. Nu har jag bakat Philadelphiabullarna åt både mor och far samt svärföräldrarna och alla är alldeles saliga! :)Stort tack för recepet som säkert kommer att gå runt i alla gårdar runt omkring den närmaste tiden.

    De amerikanska pastillerna är något jag förknippar med mina mor- och farföräldrar, ett barndomsminne! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du gör succé med phillabullarna! Klart receptet ska gå runt. Minns när jag fick receptet av svärmor och publicerade på bloggen. Det spred sig som en löpeld!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.