Här kommer en gammal goding och en riktig sommarklassiker –
Ceasarsalladen! Jag svängde ihop den till lördagsmiddagen och det blev en
alldeles lagom rätt efter att jag stått och bakat bullar halva dagen.
Ceasardressingen är smidig och god att göra. Alla ingredienser utom oljan ner i
mixerbunken och mixa först. Sedan är det bara att tillsätta oljan i en smal
stråle under mixning! Så gör nu en egen ceasardressing. För det är galet gott!
Ceasarsallad med ceasardressing, 2-3 portioner
1 romansallad
1 paket bacon
2 kycklingfiléer
Krutonger (formfranska i tärningar som rostas i panna, i lite
olja)
Hyvlad parmesan
Skär eller riv romansalladen grovt och lägg upp på ett fat.
Strimla bacon och stek i panna, låt rinna av på en bit hushållspapper. Rosta
krutongerna och salta dem. Skär kycklingen i bitar och stek i lite olja. Salta
och peppra. Lägg upp på salladen och hyvla över parmesan.
Hemmagjord ceasardressing, räcker till 6 portioner
1 ¼ dl olja (ej olivolja)
1 äggula
2 tsk pressad citron
1 tsk dijonsenap
2 sardellfiléer
½ vitlöksklyfta
1 tsk vatten
salt och svartpeppar
finriven parmesan
salt och svartpeppar
finriven parmesan
Min absoluta favoritsallad, det är praktiskt taget den enda salladen jag äter (om jag själv får bestämma)! Bra tips du gav om smetana i topping!
SvaraRaderaKul! Ja, testa gärna smetana&chokladfrosting nästa gång!
RaderaÅhhh så gott med ceacarsallad! Riktig sommarmat och ja, nästa gång blir det absolut hemmagjord dressing:)
SvaraRaderaVisst smakar det sommar om denna sallad!
RaderaDet är så gott med ceasarsallad!! Det är helt klart en favorit!!!
SvaraRaderaser jättegott ut
SvaraRaderaTack Sabina!
RaderaGott och somrigt med sallad.
SvaraRaderaJapp!
RaderaMm, vad gott! Tänk att det aldrig blir tråkigt med ceasarsallad? :)
SvaraRaderaPrecis!
RaderaDet är så gott med ceasarsallad och och dressingen säger bara mums :)
SvaraRaderaJa, dressingen är ju över halva grejen! :-)
RaderaJa detta är verkligen en god sommarrätt.
SvaraRaderaKokeilenkin seuraavaksi tällä kastikeella. Viimeksi tekemäni oli vähän liian karvasta. Kiitos ohjeesta!:)
SvaraRaderaKokeile ihmeessä! Olen tehnyt tällä reseptillä usein ja hyvin maistuu paitsi nyt ei meidän pienimmälle.
Radera