måndag 30 juli 2012

Kladdkaka Geisha DarkHej där! Lapar du sol, har du börjat jobba eller sitter du bänkad framför tv:n och följer sommar-OS? Jag sitter och kliar på ett myggbett på foten.  Det var nog en och en annan blodsugare som festade loss på mig där på lördagskvällen när vi satt och åt kräftor. Efterrätten den kladdiga ska ni få receptet på nu. Jag piffade upp den med Geisha dark-praliner, som jag hittade på Finlandsbåten. Har ni inte sådana tar ni vanliga Geishor eller skippar chokladen helt. Jag tyckte nog att det blev lite för mycket socker i min kaka, så dra ner på det med ½-1 dl kanske.

Vissa föredrar kladdkakor kylskåpskalla. Vill man ha de extra kladdiga lagom till serveringen kan man skära upp biten, lägga den på ett fat och köra i mikro i 15 sekunder så blir den rinnig och härlig igen!

Jag önskar dig en härlig måndag och ta nu och lyxa till med måndagsmys – kanske en kopp extra gott te!

Själv har jag fått ett riktigt intressant teprov. Det är Sölvesborgs kommun som bygger en ny stadsdel – Ljungaviken, där man ska plantera äppelträd, rabarber, björnbär och rosor. I den stadsdelen ska det dofta och smaka som i en riktig gammal trädgård. Så nu har jag fått ett smaksatt te med dito saker för att njuta, blunda, drömma mig bort och känna hur det kan vara att bo i Ljungaviken. Vilken fin idé! 

Nu till receptet på kladdkakan!

Kladdkaka Geisha Dark

3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
150 smör
2 ägg
10 Geisha Dark-godisar

Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda ihop strösocker, vetemjöl och vaniljsocker. Rör i smöret och knäck i äggen. Häll upp i en pappersklädd springform. Tryck ner geishabitarna i smeten. Ställ in kakan i en ugn uppvärmd till 225 grader, sänk genast till 175 grader och grädda kakan i 15 minuter. Låt svalna och servera med vispgrädde.
12 kommentarer:

 1. Gott att ha geisha i kladdkakan och dark dessutom, mums!

  SvaraRadera
 2. Roligt att läsa detta! Hälsar Johan Braw, projektledare Ljungaviken www.facebook.com/Ljungaviken

  SvaraRadera
 3. Detta låter så in i norden gott yummie! Ska jag testa framöver minsann.

  SvaraRadera
 4. Geisha dark har jag missat. Låter gott. ja kakan också förstås :-) Ska faktiskt följa ditt råd och ta mig en kopp gott te efter duschen.Ska bli gott att njuta av efter kvällens rätt tunga löprunda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som att du gjort dig förtjänt av tet!

   Radera
 5. Åhh jisses så gott har missat Geishadark måste inhandlas imorgon ; ) Är i Helsingborg utbudet större än i Hjo ; ) hi hi kramar Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte sett Geisha Dark i butikerna här i Sverige än. Men hoppas att du hittar!

   Radera
 6. Vad gott det låter. Jag har ca en vecka kvar på semestern njuter av ledigheten just nu :)

  SvaraRadera
 7. Ser jättegod ut. Geisha är en av favoriterna här! /emma

  SvaraRadera
 8. Vilken god kladdkaka!!Geisha är ju supergott och i kladdkaka dessutom. Mums!!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.