torsdag 12 juli 2012

Jordgubbskladdkaka



Matbloggsvärlden är underbar! Visst håller ni väl med om det? Det finns så mycket inspiration att hämta där ute, det ena receptet läckrare än andra, vackra bilder och härliga beskrivningar. Denna gång föll jag för att testa receptet på jordgubbskladdkaka, som även Amy>>  testat efter att Bagerskan  uppfunnit själva kakan. Jag kunde ju inte vara sämre utan beslöt mig att testa jag också.
Det är ju vaniljsåspulver i kakan, vilket innehåller mjölkprotein så ja använde kokmarsánpulvret när jag gjorde pajen åt mina söner. Och då fick smeten hamna i små portionsformar istället. Så söta!
Ett härligt recept som varmt kan rekommenderas. De enda förändringarna jag gjorde var att dra ner på sockret och öka gräddningstiden med 5 minuter men ändock tyckte jag att den var i kladdigaste laget. Kanske borde jag kommit ihåg bakpulvret som Amy hade tillsatt.  Klart godast är kakan efter ett dygn i kylskåp. Vi åt kakan med glass.
Men nu till receptet, för det är väl alla ni som ännu inte sett det intresserade av?

Jordgubbskladdkaka

150 gram smör
2 ½ dl socker
1 ½ dl mjöl
3 ägg
1 ½ dl marsanpulver, motsvarar två påsar av Ekströms (kallrörd) Det funkar även att använda kokmarsanpulvret märkte jag
1 krm bakpulver (tror att jag glömde bort det, haha)
2 krm vaniljsocker
Knappt 1 liter jordgubbar
2 msk socker till jordgubbarna

Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg dom i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå medan du rör ihop smeten. Smält smöret och ställ åt sidan för att kallna. Blanda socker, mjöl, marsanpulver, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Knäck sedan i äggen och rör om med en sked. Häll därefter i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Blanda i jordgubbsblandningen. Bred ut smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter på 200 grader.




14 kommentarer:

  1. Så fin den blev och i portionsform också! Visst var den god? Mums, vi åt och åt av den :)
    Tack för länkningen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, smak av sommar! Klart jag länkar! :-)

      Radera
  2. a den här ser riktig god ut och skulle oxå ha gjort om inte ja är på diet nu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det inte är förbjudet med färska jordgubbar ändå under dieten! Det är ju såå gott!

      Radera
  3. Håller med! Satt senast idag och insåg att man inte behöver lägga pengar på mattidningar när man får så mycket inspiration från alla härliga matbloggar!
    Såg denna kakan hos Amy och blev lite sugen på att testa med blåbär nu...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blåbär låter inte helt fel det heller!

      Radera
  4. Den verkar ha gått hem hos dom flesta bloggarna, kul att se!
    Kram Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Och det måste ju kännas extra roligt för dig Karin! Härligt! KRAM

      Radera
  5. Hej! Underbar blogg, tror jag ska prova på flera av dina recept :)Hittade din jordgubbskladdkaka och tänkte bara berätta att jag mixade ihop en egen variant i somras med vit choklad i som var väldigt uppskattad :)Här har du det om du skulle vilja testa nån gång : http://soffibakar.blogg.se/2012/july/vit-kladdkaka-med-jordgubbar.html . Hoppas du har haft en bra vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sofia!
      Tack för dina fina ord! Det låter mumsigt gott med vit choklad i. Det receptet ska jag spana in!
      Varma hälsningar,
      Anna/Frostrosor

      Radera
  6. Denna har jag bakat flera ggr... helt makalöst god ju =P
    Tack för receptet. =) //Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, aningen beroendeframkallande är denna kaka, eller hur! :-)

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.