söndag 29 juli 2012

En enkel kräftskiva på tu man hand och en mumsig ostpajIgår kväll när barnen somnat satt jag och min man på baksidan och åt kräftor med lite tillbehör. Jag bakade en ostpaj utan pajskal och skivade upp lite baguetter som tillbehör. Dessutom smakade vi på kumminosten, som jag köpt på Sörhoga Lantgård. Mmm… riktigt fin och god var den!

Så mysigt att sitta och sörpla kräftor och plockäta utomhus när solen gick ner, mörkret lade sig och vi bara satt och pratade och lyssnade på smoothies i ljussken. Vi fick klä på oss långärmat så att vi inte blev myggätna helt och hållet. Jag hade även gjort en kladdis efter ett nytt recept men det receptet får ni imorgon.

Idag får ni hålla tillgodo med ett recept på ostpajen. Receptet är för en liten paj. Dubbla receptet och öka gräddningstiden lite om du vill ha en paj av normalstorlek.

Ostpaj utan pajskal, 1 liten

150 gram stark ost (jag använde Kvibille)
1 dl vispgrädde
2 ägg
Salt och peppar
Riv osten och vispa ihop den med grädde och äggen. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en pajform som du klätt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.

9 kommentarer:

 1. Ja, snart drar kräftsäsongen igång på allvar. Så mycket gott som ska ätas... längtar (även om jag inte äter kräftor så är tillbehören minst lika goda!) :)

  SvaraRadera
 2. Så mysigt med kräftskiva! Och perfekt paj till!

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt med lite middag på tu man hand! Det kan ju annars vara lite svårt att få en syl i vädret när barnen är med;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu förstår jag inte alls vad du menar ;-)

   Radera
 4. Åh, så mysigt och gott! Jag köpte lite frysta kräftor idag. Får se om vi har kräftskiva eller eget mys :-)
  Jag har testat något liknande pajrecept fast i muffinsplåt. De kallades eggcheese. Passade mig perfekt som sällan äter upp pajskalet.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.