Igår kväll när barnen somnat satt jag och min man på
baksidan och åt kräftor med lite tillbehör. Jag bakade en ostpaj utan pajskal
och skivade upp lite baguetter som tillbehör. Dessutom smakade vi på
kumminosten, som jag köpt på Sörhoga Lantgård. Mmm… riktigt fin och god var
den!
Så mysigt att sitta och sörpla kräftor och plockäta utomhus
när solen gick ner, mörkret lade sig och vi bara satt och pratade och lyssnade
på smoothies i ljussken. Vi fick klä på oss långärmat så att vi inte blev
myggätna helt och hållet. Jag hade även gjort en kladdis efter ett nytt recept
men det receptet får ni imorgon.
Idag får ni hålla tillgodo med ett recept på ostpajen.
Receptet är för en liten paj. Dubbla receptet och öka gräddningstiden lite om
du vill ha en paj av normalstorlek.
Ostpaj utan pajskal, 1 liten
150 gram stark ost (jag använde Kvibille)
1 dl vispgrädde
2 ägg
Salt och peppar
Riv osten och vispa ihop den med grädde och äggen. Smaka av
med salt och peppar. Häll upp i en pajform som du klätt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
Vad mysigt ni hade det!!
SvaraRaderaJa, det var jättemysigt!
RaderaJa, snart drar kräftsäsongen igång på allvar. Så mycket gott som ska ätas... längtar (även om jag inte äter kräftor så är tillbehören minst lika goda!) :)
SvaraRaderaTillbehören är mums!
RaderaSå mysigt med kräftskiva! Och perfekt paj till!
SvaraRaderaJa, jag gillar verkligen pajen.
RaderaVad trevligt med lite middag på tu man hand! Det kan ju annars vara lite svårt att få en syl i vädret när barnen är med;-)
SvaraRaderaNu förstår jag inte alls vad du menar ;-)
RaderaÅh, så mysigt och gott! Jag köpte lite frysta kräftor idag. Får se om vi har kräftskiva eller eget mys :-)
SvaraRaderaJag har testat något liknande pajrecept fast i muffinsplåt. De kallades eggcheese. Passade mig perfekt som sällan äter upp pajskalet.