tisdag 1 maj 2012

Valborgsbuffé

 
 Hej på er! En underbar lååånghelg går mot sitt slut!
Vi har ju, som ni läst, haft besök av mina svärföräldrar och svåger under helgen. Barnen har varit så lyckliga över att ha farmor, farfar och farbror på besök. Igår kom även mina föräldrar över och vi var elva stycken och åt lite mat, umgicks och hade det trevligt. I matväg gjorde vi det enkelt för oss och bjöd på kalla rätter och mycket plockmat ur burkar och paket. Det gjorde att ingen behövde stå i timmar i köket och anstränga sig. Supergott var det! Dessutom passade en kall buffé perfekt när vädret var så varmt. Jag dukade upp buffén i köket men vi åt ute på baksidan. Fikat njöt vi dock av inomhus, då det hunnit bli lite svalare då.

Idag har vi varit trötta och mestadels tagit det lugnt. Det blev lite grillning till lunch och när vi vinkat av gästerna så stack M med barnen till lekparken och jag städade lite.
Nu över till lite bilder från gårdagens frosserier. Det ätbara höll måttet, dock håller bilderna inte så god kvalitet. Vår kamera gick sönder igår efter att jag tog munkbilderna. Den kanske blivit mätt på alla matbilder genom åren. I vilket fall så har jag nu grävt fram en lastgammal digitalkamera ur gömmorna. Dessvärre orkar den inte fokusera så bra, färgerna är det knas med och det blir suddiga bilder väldigt ofta. Hoppas ni kan ha lite förståelse med detta. Nu blir vi tvungna att investera i en ny kamera, och kanske kanske kan det bli en systemkamera denna gång. Vi ska bara slå sönder spargrisarna och räkna slantarna först! Ha nu en fin vårkväll! 

Jag ska sätta mig och läsa ikapp lite bloggar!

Vårbuffé till valborg

  • Rökt kalkon
  • Rostbiff
  • Vitlökssalami
  • Choritzosalami
  • En till salami som jag inte minns namnet på
  • Lufttorkad skinka
  • Potatissallad
  • Räkor, handskalade 
  • Avokado i bitar
  • Citronklyftor
  • Skagenröra
  • Ruccola
  • Ärtskott
  • Cocktailtomater
  • Fetaost
  • Soltorkade tomater
  • Marinerade vitlöksklyftor
  • Stora kaprisbär
  • Grissini
  • Salta pinnar
  • Finn crisp
  • Salta kex med paprikasmak
  • Baguetter
  • Vitmögelost
  • Blåmögelost
  • Marquis
  • Pepparost
  • Glada kon-osttärningar
  • Creme Bonjour färskost
  • Fikonmarmelad
  • Ananas
  • Honungsmelon
  • Jordgubbar
  • Physalis
  • Vindruvor















19 kommentarer:

  1. Det var ingen dålig buffé! Men hörru, vart tog in inbjudan vägen ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror bestämt att vi ska ta och skylla på posten! ;-)

      Radera
  2. Ojojoj, vilken härlig buffé, så mycket läckerheter!
    Fast först läste "någon" här Kött-sima på flaskorna:):)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kött-sima lät onekligen intressant, dock ej vidare aptitligt. Meatless sima kan jag berätta att det är!
      Här en lite grundkurs i finska: KOTI = HEM, SIMA = MJÖD!

      Radera
  3. Behöver jag säga att jag hade GÄRNA njutit av den här buffén ;) Härligt att ni hade härlig valborg!

    SvaraRadera
  4. Så mycket gott ni har njutit av! Jodå, jag har läst om sima och munkar på fler bloggar... känns nästan familjärt nu ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Amy, du kanske kan låna våra finska traditioner nästa år! :-)

      Radera
  5. wow..looks lovely & inviting..
    new to your space..
    awesome space you have..
    happy following you.;)
    do stop by mine sometime
    Tasty Appetite

    SvaraRadera
  6. Vilken buffé! Det ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  7. Det var minsann en gedigen buffé och gott tror jag säkert att det var! :) Låter som du haft en härlig långhelg och det glädjer mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Hoppas ni också haft det bra!

      Radera
  8. Knycker lite inspiration till dotterns studentfest från dig. Ser verkligen jättegott ut!
    / Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart du ska knycka! Roligt att det vankas studentfest! :-)

      Radera
  9. Oj så mycket gott! Vilken härlig buffé :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.