Jag öser på med lite mer rabarberrecept – en till rabarberpaj
eller rabarberkaka, denna med vit choklad också! Det är förresten en riktigt
god kombination tycker jag! För att bre på det goda ytterligare så slängde jag
med en näve hallon också!
Önskar er alla en bra start på veckan!
Rabarberpaj med vit choklad, 1 paj
Pajbotten:
1 ¼ dl flytande margarin
1 dl strösocker
1 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl rabarber, skivad +1/4 dl socker
1 ½ dl hallon
100 gram vit choklad
2 tsk potatismjöl
1 burk kvarg (t.ex. Kesella)
1 ägg
½ dl socker
Vispa ihop flytande margarin, strösocker och ägget. Blanda
de torra ingredienserna för sig och rör ner i blandningen. Rör till en jämn
smet som du brer ut i en smord pajform. Strö över blandningen med skivad
rabarber, potatismjöl och socker. Droppa över hallonen. Riv den vita chokladen
över. Rör ihop kvarg, ägg och socker och häll över pajen. Grädda på 175 grader
i cirka 40 minuter. Servera pajen avsvalnad/kall.
Men hjälp vad gott! Jag ÄLSKAR vit choklad och i den pajen låter det underbart. :-) Kram Carro
SvaraRaderaKRAM
RaderaVit choklad passar jättebra till hallon så varför inte med rabarber? Ser gott ut!
SvaraRaderaFunkar bra ihop :-)
RaderaJa, rabarberrecept är uppskattade :) Mums, så gott!
SvaraRaderaAbsolut, nu passar vi på!
RaderaÅhhh så gott de ser ut!
SvaraRaderaOj oj oj... Vilken paj! Kan tänka mig den fyllningen blev god ihop med de syrliga rabarberna.
SvaraRaderaMmm...
RaderaÅh den här provar vi i helgen!!!!
SvaraRaderaTack för all inspiration du ger mej med alla dina underbara recept!!!!
trevlig helg!!
Ja, gör det! Och tack för dina fina ord Anonym! Önskar dig också en trevlig helg!
RaderaMums vad gott med vit choklad på paj, aldrig testat. Ska pröva!
SvaraRaderaJa, gör det!
RaderaÅh, den pajen ser bara sjuuuukt god ut! Måste provas!
SvaraRaderaAbsolut!
RaderaTack för receptet! Måste provas snarast!:-)
SvaraRaderaJa, gör det du!
Radera