måndag 14 maj 2012

Rabarberpaj med vit choklad


 God kväll! Måndag och måndagsmys skulle det ha blivit. Blev inte riktigt så denna måndag men det finns ju fler dagar att mysa på. En god anledning att inleda tisdagsmys istället!
Jag öser på med lite mer rabarberrecept – en till rabarberpaj eller rabarberkaka, denna med vit choklad också! Det är förresten en riktigt god kombination tycker jag! För att bre på det goda ytterligare så slängde jag med en näve hallon också!
Önskar er alla en bra start på veckan!

Rabarberpaj med vit choklad, 1 paj

Pajbotten:
1 ¼ dl flytande margarin
1 dl strösocker
1 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker

Fyllning:
3 dl rabarber, skivad +1/4 dl socker
1 ½ dl hallon
100 gram vit choklad
2 tsk potatismjöl
1 burk kvarg (t.ex. Kesella)
1 ägg
½ dl socker

Vispa ihop flytande margarin, strösocker och ägget. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i blandningen. Rör till en jämn smet som du brer ut i en smord pajform. Strö över blandningen med skivad rabarber, potatismjöl och socker. Droppa över hallonen. Riv den vita chokladen över. Rör ihop kvarg, ägg och socker och häll över pajen. Grädda på 175 grader i cirka 40 minuter. Servera pajen avsvalnad/kall.


18 kommentarer:

  1. Men hjälp vad gott! Jag ÄLSKAR vit choklad och i den pajen låter det underbart. :-) Kram Carro

    SvaraRadera
  2. Vit choklad passar jättebra till hallon så varför inte med rabarber? Ser gott ut!

    SvaraRadera
  3. Ja, rabarberrecept är uppskattade :) Mums, så gott!

    SvaraRadera
  4. Oj oj oj... Vilken paj! Kan tänka mig den fyllningen blev god ihop med de syrliga rabarberna.

    SvaraRadera
  5. Åh den här provar vi i helgen!!!!
    Tack för all inspiration du ger mej med alla dina underbara recept!!!!
    trevlig helg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Och tack för dina fina ord Anonym! Önskar dig också en trevlig helg!

      Radera
  6. Mums vad gott med vit choklad på paj, aldrig testat. Ska pröva!

    SvaraRadera
  7. Åh, den pajen ser bara sjuuuukt god ut! Måste provas!

    SvaraRadera
  8. Tack för receptet! Måste provas snarast!:-)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.