söndag 6 maj 2012

Sköna soliga söndag och helgen i bilder


 Hej på er! Börjar ni bli brunbrända om benen nu eller åtminstone få lite färg i ansiktet? Ännu en underbart skön solig dag, som vi har tillbringat utomhus och lite i bilen. Vi åkte iväg till våra goda vänner direkt på morgonen och skulle iväg och titta på betessläpp. Ni vet när korna springer ut. Vi var inte de enda som skulle dit upptäckte vi när det mitt ute på en landsväg tog stopp och det var som att stå på Essingeleden i rusningstrafik. Bilar framför oss och snart bakom oss också, så långt ögat kunde nå. Vi tog oss framåt en kilometer på 15 minuter. Då var det drygt två kilometer kvar. Vi bestämde oss för att ge upp, vände och åkte och tittade på ett gäng tjurar istället. Haha! De smålunkade lite ointresserat men barnen fick i alla fall se kossor. Eller nej, det var ju inte kossor. Min 3-åring förklarade pedagogiskt till lillebror: ”Det är inte kossor. Från kossor kommer det mjölk. Det där är tjurar, från dom kommer det köttbullar!” Vi fick oss ett gott skratt i alla fall. 


Sedan åkte vi till en friluftsgård och åt picknick. Våra vänner hade ordnat en jättegod kycklingsallad och barnen fick varmkorv ur termos. Uppskattat av alla. Solen sken hela tiden och när det inte blåste var det riktigt skönt. Efter picknicken var det dags för efterrätt och ett årligt måste – Slagsta Glass! Ja, se bilder. Ord är överflödiga!
På hemvägen stannade till vid Hedlandet och jag fick med mg lite smått och gott. Visar nedan i bildväg lite ur det som kvalificerar under kökstema.

Väl hemma lagade jag tillsammans med min 3-åring den extremt snabba söndagsmiddagen. Den går att få till på max 20 minuter om man är rutinerad. Perfekt middagsrecept även mitt i veckan, som är populärt hos våra kids. Receptet hittar ni här >> 
Sedan stack M och 3-åringen iväg på barngympa och jag och N satt och tittade på Pippi innan det var dags att gå och lägga sig.

Hoppas er helg också varit skön och att den spenderats i gott sällskap! Nu får ni en liten bildkavalkad från helgen att ta del av!
Vi hörs snart igen!

Mysigt med färska snittblommor till helgen

Och igår lagade jag blomkålssoppa till lunch, recept här >>

Barnens lördagsmys!

Vuxnas lördagsmys!

Ljuva helgfrukost

Mumsig kycklingsallad i solen

Glassmenyn på Slagsta Glass

Lakritssnäcka

Mjukglass med choklasås i gammaldags bägare

Cupcakeställning, fjärilsservetter och prickiga grytlappar inhandlade i Hedlandet

Lax med spenatpasta, snabbmiddag på 20 minuter, recept här >>

3 kommentarer:

  1. Vilken härlig helg ni haft! Gillar kommentaren om kossorna. De är underbara barnen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, barnen är störtsköna och smarta på en och samma gång!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.