Önskar er en skön lördag!
Rödvinsmarinerad grillad ryggbiff, 4 portioner
500 gram ryggbiff (på paketet stod det nötytterfilé)
Marinad:
1 ½ dl rödvin
½ färsk vitlök
½ rödlök
¼ kruka timjan, bara bladen
1 krm svartpeppar, stött
Flingsalt till servering
Lägg köttet i en fryspåse. Häll över rödvinet. Pressa
vitlöken, hacka rödlöken fint och lägg ner i fryspåsen tillsammans med
timjanbladen och svartpepparn. Knyt igen påsen och rulla runt så att marinaden
fördelas över hela köttbiten. Ställ kallt i minst 5 timmar men även över natten
går bra. Ta upp köttet och torka av det innan grillning. Grilla köttet hel i
bit tills det når en innertemperatur på 60 grader. Vi ville ha ett aningen rosa
kött. Låt köttet vila innan du skär upp det i skivor.
Smördegsinbakad färskpotatis med getost, 4 portioner
4 fyrkantiga smördegsplattor (cirka 15x15 cm)
8 kokta små/mellanstora färskpotatisar, skalade
1 knippe gräslök
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
75-100 gram getost
Ägg till pensling
Tina smördegsplattorna på en plåt. Kavla ut dem lite, så att
de blir tunnare. Skala och stava den kokta färskpotatisen. Blanda med hackad
gräslök, olivolja och smaka av med salt och peppar. Fördela röran på
smördegsplattorna. Smula över getosten. Pensla kanterna på smördegen med
uppvispat ägg och rulla ihop. Vik ändarna under. Pensla med ägg runtom och
tillaga på 200-225 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna innan du skär upp
diagonalt.
Balsamico- och honungsreduktion med vitlök
½ dl balsamvinäger
1 ½ msk honung
1 vitlöksklyfta, pressad
Mät upp balsamvinäger och honung i en kastrull. Tillsätt
vitlöksklyftan. Koka upp och låt koka på medelhög värme tills såsen tjocknar.
Det märks tydligt. Överkoka inte för då blir det karamell. Låt svalna lite och
ringla sedan över det färdiggrillade köttet.
Det där ser verkligen gott ut! Tack för recepten!
SvaraRaderaHa en skön helg!
Kram!
Tack! Och önskar dig en skön söndag! KRAM
RaderaDet där såg riktigt smarrigt ut. Måste provas.
SvaraRaderaTrevlig blogg du har förresten. Här ska jag kika in fler gånger.
Kram/Sofie
Tack Sofie! Och välkommen fler gånger! KRAM
RaderaGrattis till er! Och vilken brakmiddag, ser otroligt gott ut :)
SvaraRaderaTack snälla du!
RaderaVi dreglar och sparar receptet! Önskar en fin söndagskväll! kram emelie och elin
SvaraRaderaHaha! KRAM
RaderaIngen dålig middag inte, de där potatispaketen låter som något vi måste prova. Mums!
SvaraRaderaDet tycker jag absolut ni ska!
RaderaHej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
SvaraRaderaHa en härlig kväll!
Kram, Lisa
Tack Lisa, men jag lyckades inte att skicka en begäran med att gå med!
RaderaAlltså, allt det där låter smaskens och ser helt suveränt gott ut!! :D
SvaraRadera:-)
RaderaÅh nu blev man ju inte hungrig.... ;) Gud vad gott det låter!
SvaraRaderaÅh de här potatispaketen ser spännande ut! Måste testas :)
SvaraRadera