Hej vänner! Vi är
förbi halva veckan redan! Helt knasigt då det faktiskt känns som tisdag. Jag är
ännu mer dagvild eftersom jag är föräldraledig hela denna vecka och börjar
skola in minstingen nästa vecka. Vi har i alla fall njutit av solen hela dagen
igår och sovit ut efter långhelgen. I tisdags grillade mannen och jag
förberedde grillandet. Det blev lammfärsspett på gotländskt lammfärs, som jag
proppade full med örter, soltorkade tomater och fetaosttärningar. Dessutom
skivade jag en fläskytterfilé i skivor, marinerade med allehanda kryddor och vi
grillade köttet, som fick sällskap av grillad majs, sparris och ugnsrostad
potatis, recept på potatisen HÄR >>. Såsen fuskade vi med och körde Jensen’s Whiskeysås, som är en favorit här
hemma!
Underbart att grillsäsongen är inledd på allvar nu!
Lammfärsspett med örter, soltorkade tomater och fetaost, 10
spett
400 gram lammfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 paket Findus provencalska örter
8 soltorkade tomater i olja
½ ask fetaosttärningar i olivolja
Salt
Peppar
Hacka tomaterna. Rör ihop alla ingredienser till spetten.
Låt stå medan du lägger träspetten i blöt. Ta en knapp ½ dl färssmet och forma
till spett på varje träspett. Pensla med lite olja innan grillning.
Grillad fläskytterfilé på allehanda marinad
900 gram fläskytterfilé
2 vitlöksklyftor, pressade
½ dl chilisås, hot
1 msk japansk soya
2 tsk äppelcidervinäger, lite pressad citron går också bra
2 tsk paprikapulver
1 msk olja
Salt
Peppar
Skiva fläskytterfilén. Lägg ner köttbitarna i en fryspåse.
Häll på alla ingredienserna till marinaden, knyt ihop påsen och blanda runt
ordentligt så att marinaden fördelas på alla köttbitar. Låt ligga och dra i
kylskåp i ett par timmar innan grillning. Har du inte så mycket tid kan du låta
köttet marineras så länge du hinner i rumstemperatur. Vänd på påsen då och då. Grilla på glödbädd.
Visst är det härligt att grillsäsongen är här! Äntligen!!
SvaraRaderaVilken fin grilltallrik du komponerat. Wow:-)
kram
Nu blir det mycket grillat framöver.
RaderaTack för komplimangen!