fredag 18 maj 2012

Pastagratäng med kassler och somrig sallad


 God morgon! Det var ett tag sedan jag bjöd på ett riktigt recept. Men här kommer ett vardagsrecept, som passar bra för en barnfamilj. Serveras med en somrig sallad. Och hur gör man en somrig sallad då? Jo, man klyftar ner lite färska jordgubbar bland salladsbladen och låter de få sällskap även av lite halverade druvor. Gott och fräscht! Och ja, jag måste erkänna – inte min ursprungliga idé. Den realiserades av min eminenta man!
Och vissa saker är min man alldeles fantastiskt mycket bättre på än jag. Till exempel så har han orkat spara streckkoder från Lambipapper, vilka han tjänade poäng på och skickade sedan efter en hejdundrande massa servetter! Så nu har vi servetter så vi klarar oss ett år framåt! En servett, någon?

Återkommer med ett till inlägg lite senare och berättar mer om idag, för det är en alldeles speciell dag idag! Vi hörs mer!

Pastagratäng med kassler, 4 portioner
250 gram pasta
250 gram kassler
Sås:
5 dl havremjölk (eller vanlig mjölk för dem som tål)
1 buljongtärning
Oregano
Maizena till redning
1 dl riven ost, utesluts om man inte tål mjölk
Salt och peppar

Koka pastan några minuter kortare än vad som står på paketet. Strimla kasslern. Blanda kassler och kokt pasta i en smord gratängform.  Koka upp havremjölken tillsammans med buljongtärningen och oreganon. Red av med maizena utrörd i en skvätt vatten. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Tänk på att det blir salt från kasslern och även buljongtärningen. Häll såsen i gratäng-formen och toppa ev med ost. Ställ in i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Servera med sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.