tisdag 8 maj 2012

Baconlindade kycklingfiléer med romanticatomater, mozzarella och basilika


 God kväll! Vad klockan hann ticka iväg igen innan det blev något inlägg. Nu lägger mannen barnen och jag pustar ut en stund. Fullt ös sedan efter klockan sex i morse tär på krafterna.
Nu till ett recept, som jag fick tips om hos Remsans bistro för ett tag sedan. Kyckling, bacon, mozzarella, tomater och basilika. Goda enkla ingredienser, rena smaker och inget komplicerat i tillagningsväg heller. En vardagsrätt när den är som bäst. Till killarna blev det bara vanliga baconlindade kycklingfiléer men vi vuxna körde på hela tjottabaletten.

Baconlindade kycklingfiléer med tomater, mozzarella och basilika, 4-6 portioner

900 gram kycklingfiléer
2 paket bacon
2 paket mozzarella, jag använde ICAs mozzarella med basilika
10 romanticatomater
½ kruka basilika
Salt
Peppar
Olja

Dela kycklingfiléerna, salta och peppar och stek de gyllenbruna i lite olja i en stekpanna. Skiva mozzarella och dela tomater och plocka basilikablad. Lägg på en skiva mozzarella, några tomatbitar och några basilikablad på en kycklingfilé och linda en baconskiva runtom, så att fyllningen göms inuti. Lägg i en ugnsform och släng med ett gäng hela romanticatomater också. Tillaga på 225 grader i cirka 15 minuter. Vi serverade pasta med pesto till kycklingen.




15 kommentarer:

  1. Älskar kombon mozarella, tomat och basilika :)

    SvaraRadera
  2. Så gott är det, men vad kan bli fel med bacon och mozzarella?

    SvaraRadera
  3. Gud så gott det där såg ut! Det måste vi testa här framöver!

    SvaraRadera
  4. Åh herregud vad det där ser gott ut! Jag stjäl ditt recept genast!

    SvaraRadera
  5. Trevligt! Ja, bacon är en toppenkrydda man kan använda sig av:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bacon åker ner i lite allt möjligt!

      Radera
  6. Åh så gott det här såg ut! Bacon används mycket hos oss, dels för att det ger en mycket saftigare smak men också lite extra sälta. Och tillsammans med kyckling är bacon oslagbart!

    SvaraRadera
  7. :-) Håller med, vardagsmat när den är som bäst.

    SvaraRadera
  8. Så gott det ser ut!! Jag tror jag ska göra nåt liknande imorgon. Idag blev det röding i ugn med västerbottensost/creme fraichetäcke - gott!! Hoppas du haft en bra dag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, röding låter för gott! Hoppas du delar med dig av ett recept!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.