Nu till ett recept, som jag fick tips om hos Remsans bistro för ett tag sedan. Kyckling, bacon, mozzarella, tomater och basilika. Goda
enkla ingredienser, rena smaker och inget komplicerat i tillagningsväg heller. En
vardagsrätt när den är som bäst. Till killarna blev det bara vanliga
baconlindade kycklingfiléer men vi vuxna körde på hela tjottabaletten.
Baconlindade kycklingfiléer med tomater, mozzarella och
basilika, 4-6 portioner
900 gram kycklingfiléer
2 paket bacon
2 paket mozzarella, jag använde ICAs mozzarella med basilika
10 romanticatomater
½ kruka basilika
Salt
Peppar
Olja
Dela kycklingfiléerna, salta och peppar och stek de
gyllenbruna i lite olja i en stekpanna. Skiva mozzarella och dela tomater och
plocka basilikablad. Lägg på en skiva mozzarella, några tomatbitar och några
basilikablad på en kycklingfilé och linda en baconskiva runtom, så att
fyllningen göms inuti. Lägg i en ugnsform och släng med ett gäng hela
romanticatomater också. Tillaga på 225 grader i cirka 15 minuter. Vi serverade
pasta med pesto till kycklingen.
Älskar kombon mozarella, tomat och basilika :)
SvaraRaderaJa, den är jättegod!
RaderaSå gott är det, men vad kan bli fel med bacon och mozzarella?
SvaraRaderaInte mycket! :-)
RaderaGud så gott det där såg ut! Det måste vi testa här framöver!
SvaraRaderaGör det! Var enkelt och gott!
RaderaEtt recept i min smak
SvaraRaderaÅh herregud vad det där ser gott ut! Jag stjäl ditt recept genast!
SvaraRaderaInte mitt, Remsans! :-)
RaderaTrevligt! Ja, bacon är en toppenkrydda man kan använda sig av:-)
SvaraRaderaBacon åker ner i lite allt möjligt!
RaderaÅh så gott det här såg ut! Bacon används mycket hos oss, dels för att det ger en mycket saftigare smak men också lite extra sälta. Och tillsammans med kyckling är bacon oslagbart!
SvaraRadera:-) Håller med, vardagsmat när den är som bäst.
SvaraRaderaSå gott det ser ut!! Jag tror jag ska göra nåt liknande imorgon. Idag blev det röding i ugn med västerbottensost/creme fraichetäcke - gott!! Hoppas du haft en bra dag :)
SvaraRaderaÅh, röding låter för gott! Hoppas du delar med dig av ett recept!
Radera