tisdag 15 maj 2012

Gubbröra


 Tisdag är det idag! Blev lite snurrig för det vankas ju snart röd dag igen. Idag på jobbet var det torsdagsfika, men på en tisdag då. Jag är en av  veckans köksslavar, eller menar förstås köksvärdar. Vi har tur som fått en kortvecka, så vi lyxade till med fika på en tisdag och bjöd in andra våningsplan också. Jag gjorde Go’bitar>> och kollegorna inhandlade glass, jordgubbar och chokladsås! Mums! Det var vi värda!
Bjuder här bara på ett kortelikort recept, smidigt som få. Gubbröra går enkelt och snabbt att göra, och smakar riktigt gott på en lite matigare kvällsmacka! Ett dricksglas fyllt med röra blir det på receptet. Eller ni som är från Hälsingland ser att det är ett glas för Graveleijs senap. De glasen är smidiga att använda för det följer ju med ett plastlock. Brukar därför ofta använda glasen till inläggningar, dressingar med mera.
Ha nu en fin kväll, så ska vi se om det inte blir ett inlägg även imorgon!

Gubbröra

1 burk matjessill, en platt konservburk
2 ägg, hårdkokta passar bäst i en gubbröra
Ett par teskedar majonnäs
1/8 rödlök
Ev. klippt gräslök

Skär sillen och äggen i tärningar. Hacka löken fint. Blanda ihop allt med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar och klipp eventuellt över lite gräslök.


Go'bitar bakade jag till fikat på jobbet, recept HÄR>> 

2 kommentarer:

  1. Spännande, de måste jag testa ngn gång :) senapsglas e smidiga, många fina barndomsminnen.. o finns fortfarande kvar hos föräldrarna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men testa! Senapsglas som dricksglas är barndomsminnen hos många! :-)

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.