Nu till dagens recept – dagens köttbullemiddag.
Inspirationen till receptet kommer från senaste Buffé-tidningen men jag
anpassade receptet att bli mjölkfritt och ändrade som vanligt en del. Kan varmt
rekommendera receptet för den som vill ha en färsmiddag som inte stavas
köttfärssås, klassiska köttbullar eller färsbiffar. Gick hem hos barnen också!
Gräddiga köttbullar med oliver och persilja, 4 portioner
500 gram köttfärs
1 dl ströbröd
1 ½ dl havredryck (eller mjölkalternativ)
Ett par soltorkade tomater i olja, hackas
1 ägg
2 tsk oregano
1 dl mjölkfri variant av parmesan
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar, stött
Sås:
2 ½ dl Oatly iMat
1 liten röd lök, hackad
2 färska vitlöksklyftor (1 torkad), hackad
2 vårlökar, skivade
Salt och peppar
1 dl kalamatoliver
2-3 msk hackad persilja (jag hade bara fryst, blev bra)
Rör ihop havredryck, ströbröd, salt, peppar och oregano. Låt
stå och svälla. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda tillsammans med ägget.
Tillsätt även ströbrödsblandningen och de soltorkade tomaterna. Rör smeten jämn
och forma till köttbullar som du steker i lite olja. Stek köttbullarna i
omgångar och lyft över de på ett fat. Ställ fatet i ugnen på 100 grader medan
du gör i ordning såsen. Häll lite olja i
en panna. Fräs löken och vitlöken i oljan och tillsätt sedan havregrädden. Lägg
över köttbullarna i såsen och låt puttra under lock i ett par minuter. Avsluta
med att toppa med oliverna och persiljan. Servera rätten med pasta och en
sallad.
Vilka härliga köttbullar mums.
SvaraRaderaMin vecka liknar din, kalas och längtan till melodifestivalen och jobba.
Ha en bra vecka
Detsamma Milla!
RaderaÅh nu blev jag sugen på köttbullar!
SvaraRaderaAlltid gott!
RaderaMåndagsmys låter som en riktigt bra idé, mer sånt!
SvaraRaderaJa, eller hur!
RaderaÅååååh vad det lät gott!! Det måste vi verkligen prova!!
SvaraRaderaTACK för tipset!!
Kram Emelie och Elin
Gör det! Blev lyckat!
Raderaåh de ser ju hur gott som helst,åh de skulle ja allt vilja äta
SvaraRaderaFinns nog ett par köttbullar kvar i kylen om du vill komma över :-)
RaderaHaha, det här receptet har vi också testat... och bloggat om! ;) Gott blev det!
SvaraRadera