onsdag 25 april 2012

Risgrynsgröt i ugn - sköter sig själv

God morgon världen! Det är en underbar dag och dessutom lillördag! Idag blev det risgrynsgröt i ugn till frukost. Inga fastbrända kastruller mer, ni vet! Min minsting är en grötfantast så grynen och mjölken (havremjölken) åkte in i ugnen igår kväll och togs ut igen 1 ½ timme senare! Smidigt är bara förnamnet!

Här har ni receptet också!
Önskar er en solig onsdag!

Risgrynsgröt i ugn, 4 portioner

2 dl grötris
13 dl mjölk (eller havremjölk)
Knappt 1 tsk salt

Mät upp ris, salt och mjölk i en ugnsform. Se till att riset är lite utspritt. Ställ in formen i ugnen på 175 grader i 1 timme och 30 minuter. Klart! 

8 kommentarer:

  1. Risgrynsgröt är den godaste gröten, mums, nu blev jag sugen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mums! Och här är gröten redan uppäten!

      Radera
  2. Det där är ett toppentips som jag använt mig av och resultatet blir ju så bra!!!
    Hälsningar Kati

    SvaraRadera
  3. Sååå smidigt att göra den i ugn!!

    Tack för lyckosparken :o) Nu är det spännande!

    SvaraRadera
  4. Men gud vad smart! Att jag inte tänkt på det... Vi älskar ju risgrynsgröt här hemma, äter det året runt :)
    Tack för att du tittade in på bloggen efter den långa frånvaron, nu ska här bakas och lagas mat!

    SvaraRadera
  5. Å va smart! Själv klarar jag inte av konsistensen på risgrynsgröt men mannen älskar det, så jag kokar gröt ibland. Det här låter ju väldigt smidigt så det måste jag testa! Kram Anna

    SvaraRadera
  6. Men så praktiskt! :) Nu blev jag sugen på gröt...
    Och ikväll har jag lagt mjöd på jäsning här hos oss, snart blir det äkta finländskt första maj-firande! :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.