Här har ni receptet också!
Önskar er en solig onsdag!
Risgrynsgröt i ugn, 4 portioner
2 dl grötris
13 dl mjölk (eller havremjölk)
Knappt 1 tsk salt
Mät upp ris, salt och mjölk i en ugnsform. Se till att riset är lite utspritt. Ställ in formen i
ugnen på 175 grader i 1 timme och 30 minuter. Klart!
Risgrynsgröt är den godaste gröten, mums, nu blev jag sugen :)
SvaraRaderaMums! Och här är gröten redan uppäten!
RaderaDet där är ett toppentips som jag använt mig av och resultatet blir ju så bra!!!
SvaraRaderaHälsningar Kati
Jamenvisst blir det bra!
RaderaSååå smidigt att göra den i ugn!!
SvaraRaderaTack för lyckosparken :o) Nu är det spännande!
Men gud vad smart! Att jag inte tänkt på det... Vi älskar ju risgrynsgröt här hemma, äter det året runt :)
SvaraRaderaTack för att du tittade in på bloggen efter den långa frånvaron, nu ska här bakas och lagas mat!
Å va smart! Själv klarar jag inte av konsistensen på risgrynsgröt men mannen älskar det, så jag kokar gröt ibland. Det här låter ju väldigt smidigt så det måste jag testa! Kram Anna
SvaraRaderaMen så praktiskt! :) Nu blev jag sugen på gröt...
SvaraRaderaOch ikväll har jag lagt mjöd på jäsning här hos oss, snart blir det äkta finländskt första maj-firande! :)