torsdag 5 april 2012

Påskkycklingar och påskormar!

 Det finns påskharar, tuppar, små söta kycklingar och så påskORMAR! Det sistnämnda fick jag lära mig idag. Det var ju ett löfte jag hade gett min son, om att vi skulle göra marsipanfigurer idag efter långpromenaden. Och så satte vi igång med marsipanen. Jag hade köpt en gulfärgad med banansmak (smått usch) och en grönfärgad med päronsmak (lite mindre usch). (Varför måste de förresten smaksätta den färgade marsipanen?) Sonen slängde sig genast över den gröna rullen och berättade bestämt att nu skulle han göra ormar – påsk-ormar! Ja, och visst blev det sådana, flera stycken faktiskt. Några ägg och påskankor och kycklingar som jag också gjorde. Jag fick ännu en gång inse att det här med små puttinuttdetaljer och finlir inte är någonting för mig. Men vad gör det, det kan jag bjuda på. När vi pysslat klart, pyntade vi ett gäng kladdkakemuffins med marsipanfigurerna och inledde helgen med ett första gotte-fika! Fler fikor lär det ju bli innan helgen är över!

Ja, just det… Receptet på kladdkakemuffinsen hittar ni HÄR >>


7 kommentarer:

 1. Nemen vad söta och fina dem blev! O visst finns det en massa påsk saker: enligt sonen finns det påsk bilar ;-) gul bil = min pippi tim (alltså min gul påsk bil)

  SvaraRadera
 2. Klart det finns påskormar :) Tycker kycklingen var fin oxå. Varför ska man låta bli att göra marsipanfigurer även om de inte blir perfekta? Det är ju roligt! Här har vi inte påskpysslat än, men på lördag ska det iaf målas ägg! O man lär inte se skillnaden på mina o mina barns. Glad Påsk!

  SvaraRadera
 3. Påskormar, varför inte? Riktigt fina blev dom i alla fall.

  En glad påsk önskar vi dej!

  SvaraRadera
 4. Så fina! Sista kycklingen är ju bara hur söt som helst! Vi har gjort kycklingmaränger ett par år. Kul med lite påskpyssel som går att äta, om man ids :-)

  SvaraRadera
 5. Fina påskormar : ) GLAD PÅSK kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Söta, kul att pyssla. Det har vi också sysslat med... glad påsk önskar jag dig!

  SvaraRadera
 7. Sött påskpynt i flera avseenden, glad påsk på dig! :)

  Här har vi smakat på memmashottar idag! ;)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.