Under påsktiden är det trevligt att äta klassikerna lax, kyckling och lamm (och ägg förstås) i olika former. Det är råvaror, som jag förknippar med påsken. Ingen lammstek här hemma den här gången men däremot köttbullar på lammfärs. De blev fantastiskt goda, fast jag nu säger det själv. Testa testa, inte bara nu till påsk utan till våren och till sommarens grillning. Fungerar säkert bra att träs på spett och serveras till myntayoghurt! Även barnen gillade dessa! Vi serverade klyftpotatis och en grekisk sallad till. Dessutom blev det en melizanosalata till, men det receptet håller jag på lite till.
Här kommer receptet på lammfärsbullarna, som är kryddade med koriander, pinjenötter, vitlök, spiskummin, persilja, rosmarin, citron och spiskummin! Har du inte allt hemma, så ta det du har! Någon färsk ört och vitlök är dock nästan ett måste!
Lammfärsbullar med färska örter, vitlök, pinjenötter och citron, cirka 20 stycken stora
400-500 gram lammfärs
½ gul lök
½ dl färsk persilja
½ dl färsk koriander
1 kvist färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
Skalet från 1 citron
1 tsk spiskummin
2 msk pinjenötter
1 tsk salt
1 ägg
½ dl vetemjöl + ½ dl ströbröd
Mixa ihop gul lök, persilja, koriander, rosmarin och vitlök med en mixerstav. Häll ner i färsen tillsammans med alla andra ingredienser förutom pinjenötterna. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Tillsätt även pinjenötterna i färssmeten och rör smeten så att allt blandas. Låt gärna smeten stå och dra i kylskåp i 1 timme, inget måste dock. Rulla till bollar, som du rullar i vetemjöl/ströbröd innan du steker de på medelhög värme i lite olja.
MUMMA ser ju sjukt gott ut : ) Glad Påsk kram Sofia
SvaraRaderaTack! Och nu blev jag sjukt glad för din kommentar! Glad påsk!
RaderaSer gott ut, skulle nog funka med vegefärs också. Glad påsk!
SvaraRaderaVegefärs låter inte alls tokigt! Glad påsk!
RaderaMums va goda dem såg ut =)
SvaraRaderaGlad Påsk!!
KRAM
Tack så mycket! Glad påsk!
RaderaJösses vilka goda smaksättningar du har i lammbullarna, det kan ju bara smaka så gott!
SvaraRaderaDet var precis vad de gjorde! Godaste jag gjort på länge!
RaderaOj så somrigt och gott det här ser ut!
SvaraRaderaAaaa bara måste testa dessa så fort febern är borta och jag lyckats ta mig ur sjuksängen. Tack för receptet:)
SvaraRaderaLammfärsbullar, mmm!
SvaraRaderaHar tillagat lammfärsbullarna för att lägga i frysen inför påsken. Provsmakade en (eller två) och de var jättegoda. Kommer verkligen att bli ett favoritrecept
SvaraRaderaVad roligt att höra Monica! Hoppas du får en riktigt smakrik och härlig påsk!
Radera