måndag 23 april 2012

Kola- och chokladsnittar


 När man vill åt knastret… och den stumma segheten! Det ville jag i lördagskväll och då passade jag på och bakade dessa och äta några istället för lördagsgodis. Eller snarare så tog jag fram ingredienserna och lejde en assistent. Min man fick göra jobbet eftersom jag stukat tummen. Väldigt opraktiskt med sådana händer men praktiskt med hjälpsamma äkta män!  I vilket fall som helst, så blev kakorna ljuvliga! Receptet har ni fått förr men kan lika gärna få igen, så goda är kakorna!
Kan för övrigt tillägga att stukade tummar på vuxna är ingenting i jämförelse med brutna ben på små söta barn. Min brorsdotter, snart 1 år, har idag blivit gipsad efter att ha brutit benet. Stackars lilla loppan! Stora kramar till den sötnosen!

Kola- och chokladsnittar, cirka 20 stycken

100 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk sirap, ljus eller mörk
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat

Vispa smör, socker och sirap vitt och pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat separat och sikta sedan ned i smör-socker-smeten. Kör ihop till en smulig deg, som du sedan delar i två delar på ett mjölat underlag. Rulla ut delarna till längder, som är lika långa som plåten. Lägg rullarna på bakplåtpappersklädda plåtar och platta till med fingrarna. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakorna svalna lite på plåten innan du skär dem i snittar.

9 kommentarer:

 1. Ajaj, stackars lilla tummen och brorsdotterns ben!
  Mmm dessa kakor har jag också bakat, riktigt smarriga med ett kallt glas mjölk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjölk dricker jag ju inte. Men till en kopp te är de också goda!

   Radera
 2. Oj, vad goda de ser ut! Hoppas både din tumme och lillens ben läker snabbt! Ät massa kakor, det hjälper läkningen har jag hört ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är minst lika goda som de ser ut! Min tumme är bättre och lillans ben hoppas vi läker fort!

   Radera
 3. Ser gott ut och snäll man du har som bakar :) Hoppas tummen är bättre snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lycklig över honom, han är bra till mycket! :-) Tack, tummen är bättre!

   Radera
 4. Svar
  1. Idag kör jag första dagen utan bandage och det går hyffsat bra faktiskt!

   Radera
 5. aj aj.. kakorna ser jättegoda ut i alla fall:)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.