PS. Nu provade att göra bilderna något större än vad de var tidigare. Vad tycker ni? Bättre, sämre, lika?
Marängkorgar, 15-20 stycken
3 äggvitor
1 kryddmått ättika
2 dl strösocker
Vispa äggvitorna i en minut med en elvisp. Tillsätt ättikan och vispa ytterligare en minut. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa kraftigare. Vispa tills det blir ett blankt vitt skum. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar, börja från mitten. Spritsa en kan runtom så att marängen liknar en korg. Grädda på 125 grader i cirka 40 minuter. Marängerna är klara när de släpper från bakplåtspappret. Marängerna blir lite gyllene, inte kritvita.
1 kryddmått ättika
2 dl strösocker
Vispa äggvitorna i en minut med en elvisp. Tillsätt ättikan och vispa ytterligare en minut. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa kraftigare. Vispa tills det blir ett blankt vitt skum. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar, börja från mitten. Spritsa en kan runtom så att marängen liknar en korg. Grädda på 125 grader i cirka 40 minuter. Marängerna är klara när de släpper från bakplåtspappret. Marängerna blir lite gyllene, inte kritvita.
Fyllning:
Lemon curd
Bär/frukt
Grädde
Fyll de färdiga marängerna med skivade bär, lemon curd,
vispgrädde och dekorera efter tycke och smak.
Mmm... så gott! Jag brukar göra mini-pavlova i muffinsformar och fylla så här. Det är det närmsta jag lyckas göra en bakelse.
SvaraRaderaMuffinsformar lät intressant! Ska försöka lägga det på minnet!
RaderaMums så fina : ) kram Sofia
SvaraRaderaTack! KRAM
RaderaÅh så gott det ser ut!
SvaraRaderaSå gott, älskar maräng och du har fått till dom jättefint!
SvaraRaderaTack! Gott betyg av en marängälskare! :-)
RaderaSå gott, älskar maräng och du har fått till dom jättefint!
SvaraRaderaMmmm, ser så gott ut! :)
SvaraRadera