söndag 8 juli 2012

Sylt utan kokning och nytt i köket



God morgon finingar!
Hoppas ni har en härlig helg!

Här står bakning på schemat och ikväll inväntas gäster!
Ni  får hålla utkik på bloggen, för under dagen presenteras vinnarna i sommartävlingen!
Ha en finfin söndag!


 Jag frös in jordgubbar igår.
Till det brukar jag använda fryspulver (se bild) och socker.
God sylt utan kokning – perfekt på filen, pannkakorna
eller till kladdkakan.
Detta har min svärmor lärt mig.
Exakt instruktion står på baksidan av påsen till fryspulvret.


Det håller en sysselsatt ett tag att knoppa och skiva
15 liter gubbar men mysigt att sitta utomhus,
trots att det var riktigt kvavt igår.

Inomhus packade jag upp våra nya fina koppar,
inhandlade på Mio.


Även skålen med jordgubbarna hör till samma serie.
Så tack finaste mamma och pappa samt bror med familj!
Vi passade nämligen på att handla upp presentkortet,
som vi fick av er i inflyttningspresent för (hjälp) två år sedan!

Nu är frukosten uppäten - dags att kicka igång dagen på allvar! 

9 kommentarer:

  1. Fryspulver har jag aldrig hört talas om. Så du fryser in jordgubbarna i detta pulvret tillsammans med socker för att göra kallrörd sylt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Måste testas, smakar så fräscht och gott! Vår favorit, så vi har slutat koka jordgubbssylt i stora mängder.

      Radera
  2. Fryspulver har inte jag heller hört talas om, lät väldigt intressant!

    Åå så fina koppar du köpt, det är alltid mycket roligare att fika med nytt porslin. Och man kan aldrig få för mycket, eller hur? ;)

    Själv har jag nu en ny Muminmugg och en skål med mig i bagaget samt det nya kexfatet "Fest" på fot med Snorkfröken på. Muminfreak som jag är! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spana in fryspulvret nästa gång ni handlar. Jag har dock bara testat till jordgubbar.

      Fina koppar och goda att dricka ur - mina kriterier!
      Muminmuggar är det många som samlar på! :-)

      Radera
  3. Har heller aldrig hört talas om fryspulver... kul med ny inspiration!

    Jättefina koppar du köpt, vill också ha :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju det som är bäst med bloggvännerna - alla nya tips man får!
      Tack, är väldigt nöjd med kopparna!

      Radera
  4. Så himla smart, låter som jag måste testa det bums. Så nyfiken jag blir nu. Det fick mig att minnas ditt mysiga tips med att köpa julost och lagra i kylen till nästa jul. Om jag hade en större kyl så är det bland det första jag hade gjort. Ps. Jättefin bild på dig också:-)

    SvaraRadera
  5. Vilka bilder så fina! Älskar inredningen, speciellt koppkrokarna :)

    SvaraRadera
  6. Hej,
    Men vad är fryspulver?
    Och vad medför fryspulver för nackdelar?
    Hur länge kan med fryspulver tillagad sylt förvars i kylskåp utan att mögla?
    Christian W

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.