torsdag 19 juli 2012

Kassarna fyllda med matsouvenirer



God morgon på er! Eller nu är det ju snart redan lunchdags! 
Stora gäspen här! Vi kom hem från Finland i morse och båten var framme ruskig tidigt så ingen sovmorgon här inte. Bilen är tömd, väskorna uppackade och tvättmaskinen går redan varm! Kameran är tömd den också, så jag passar på och bjuder på lite foton från resan.

Tack alla fina som läser bloggen och även ni som kommenterar! De är så roligt at se att ni kikar in semestertider till trots. Många av er är dessutom här inne och letar efter bärrecept för at ta till vara på jordgubbar, vinbär och krusbär. Klickar ni på bärbilden till höger här på bloggen eller på kategorin bär, så hittar ni en massa gottiga recept.
Själv ska jag gå och plocka röda vinbär idag och jag planerar at koka saft på den. Förmodligen blir det den mumsiga med vaniljsmak. Recept hittar ni här>>

Men nu till bilderna från resan!

Önskar er en fin dag med solsken ute och inne, men framförallt solsken i sinne! Ha de fint och ta hand om er!


På båten åt jag en entrecote med rödvinssås! 

Och igår kväll gick vi och åt på Ricos innan vi gick ombord på båten.
Det blev kycklingfilé toppad med chevre, grillad squash
och en svartvinbärssås. 

Souvenirer från båten: Åländskt svartbröd,
Geisha dark (ny smak), citronlakrits,
rökt ost och  gallerrökt skinka. 

Blandat gott från Finland; godis, te marmelad och kakor,
inte att förglömma kardemumman.
Upp till höger ser ni marmelad i askar,
som jag använder när jag bakar bullar med mera.
Tål ugn. Ett måste att bunkra upp med. 

Go'killarna plockar röda vinbär.
Hoppas inte samma regnmundering behövs idag
när vi ska plocka fler! 

8 kommentarer:

  1. Geisha dark låter lovande! Och tupla, suffeli...De där marmeladerna gillar jag också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan tänka mig att du kände igen mycket på de där bilderna! :-)

      Radera
  2. Vilka härliga bilder med massa gott, riktigt frestande. Här uppe dröjer det nog ett bra tag innan bären är mogna. Kikade i vinbärsbuskarna idag och en massa bär blir det men än är de gröna och stenhårda. Ett litet rött vinbär lyckades jag dock hitta:) Röd vinbärssaft med vanilj låter ju huuuur gott som helst! Måste nog testa det när resten av bären mognar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, riktigt högt upp måste du bo. Här i Stockholmsområdet var bären så pass noga att det nog inte blir gelé av dem utan gelésocker. Vinbärssaften med vanilj är toppen till sommarfika!

      Radera
  3. Inte har vi färdiga vinbär här heller i södra Finland...men bara dom blir så blir dom många...

    SvaraRadera
  4. Så mycket gott du handlat varm kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Geisha dark, spännande!
    Härligt med vinbärsplock och vilka söta hjälpredor :)

    SvaraRadera
  6. Det ser ut som om du hunnit få med dig en hel del mumsigt hem! :-)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.