onsdag 3 augusti 2011

Knaprig havrecrunch till sommarens glassar

 Detta recept på havrecrunch, som kan användas som hemmagjort strössel, hittade jag på baksidan av att ett grynpaket inköpt i Finland. Blev så klart tvungen att testa receptet nästan omedelbums eftersom det lät så gott. Och visst, en solklar njutning tillsammans med några kulor vaniljglass och den hemkokta jordgubbssylten till! Testa, ansträngningen är ju inte så stor!

Och tack till alla som skickat hälsningar till oss och lille sjuklingen. Så stora och hemska vattkoppor har jag aldrig sett tidigare – stora som 10-öringar och 50-öringar! Sonen är på bättringsvägen efter att ha fått penicillin i söndags. Tyvärr blev det en sekundär infektion i vattkopporna då de blev så enormt stora, vilket gjorde att väldigt många sprack. Vi kurerar oss här och tar igen oss och hoppas att vi snart mår prima igen!

Ha nu en härlig onsdagkväll! Njut av de fina kvällarna som är kvar och gör lite havreströssel att strö på glassen, filen eller fruktsalladen!


Knaprig havrecrunch

1 msk smör
½ dl flytande honung
2 dl snabbhavregryn
1 tsk vaniljsocker

Smält smör och honung i en panna. Tillsätt grynen och låt blandningen rostas på svag värme i 5 minuter. Rör om hela tiden! Tillsätt vaniljsockret mot slutet. Låt svalna utspritt på en bricka eller skärbräda. Strö över glass, fil eller ät så som det är.

3 kommentarer:

  1. Åh, vad gott det ser ut! Jag hade varit sugen om det inte vore för att jag läste om din stackars sons vattkoppor =( Hoppas de går över snart!

    SvaraRadera
  2. Alexandra: Haha, tänkte inte på att andra kanske tappar matlusten. Borde ju ta bort det där med kopporna fast jag ville uppdatera de som undrade. Men småbarnsmammor tappar ju all känsla för vilka samtalsämnen som är tabu i vilka sammanhang, vi har inga hämningar kvar ;-)

    SvaraRadera
  3. Låter väldigt gott! Krya på er :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.