onsdag 23 maj 2012

Broccolisoppa med getost

Jag höll nästan på att glömma! Jag lovade ju er receptet på broccolisoppan, som vi åt till lunch i söndags. Soppan är verkligen busenkel och snabb att göra och blev ett hittepå-recept eftersom jag köpte ett broccolistånd för 5 spänn ett tag sedan och hade glömt att kasta i någon gryta. En lite lyxigare soppa får du om du toppar den med något trevligt. Jag hade getost kvar från i fredags, så det smulade jag över tillsammans med ringlad olivolja och lite lite flingsalt!


Ha nu en finfin onsdag kväll – lill-lördag!

Broccolisoppa med getost, 2 stora portioner

1 broccolistånd
4 små potatisar
2 vårlökar
1 buljongtärning
Vatten så det täcker
1 dl grädde
Salt och peppar
Getost till topping
Olivolja och flingsalt

Dela broccolin i mindre bitar, även stjälken går bra att använda. Skala potatisen och skiva den tunt. Skiva vårlöken, även det gröna. Lägg ner allt i en kastrull, häll över vatten så att det täcker och lägg i en buljongtärning. Koka upp och låt koka på medelvärme tills broccolin och potatisen mjuknar. Häll av buljongen men spara den. Häll grädden över grönsakerna och tillsätt även lite buljong. Mixa slätt med stavmixer. Tillsätt buljong tills du får önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Sleva upp på tallrikar och ringla över olivolja, smula över getost och strö lite flingsalt över. 

12 kommentarer:

  1. Blev getost här idag, som topping på pasta med tomatsås. Lite valnötter på det också. Så in i bängen gott!

    SvaraRadera
  2. Åhhh vad gott : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Har aldrig testat kombon getost och broccoli men det låter som en mycket god ide!

    SvaraRadera
  4. Denna kombination är god! Mums!

    SvaraRadera
  5. Tätä täytyykin kokeilla, aivan täydellistä kevätruokaa. Kiitos ohjeesta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nimenomaan! Kokeilemaan vaan! Kiitos itsellesi vierailusta!

      Radera
  6. Vilken god topping, fint med sältan i osten till den mjuka soppan.

    SvaraRadera
  7. Åh, så gott det ser ut!! Detta ska jag prova. I sommar ska det bli många soppor och sallader :) Det är iaf planen! Ha det gott!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.