fredag 18 maj 2012

♥ 10 år och grekisk olivolja ♥

Idag är det ingen vanlig dag, för idag firar jag och min älskling bröllopsdag! Hurra hurra hurra! 10 år som gifta firar vi! Det blir lite god mat ikväll är det tänkt. Förmodligen får ni läsa mer i ett eget inlägg sedan.

Vi gifte oss unga så alla köksprylar, lakan och resväskor var mer än välkomna för att få ett komplett hem. Men allt fler par väntar ju ett tag och då har de ofta det mesta redan. Att komma på bra bröllopspresenter till par som har allt är ett återkommande problem. Jag blev därför glatt överraskad när jag fick veta att familjeföretaget Manaki Gold kläckt idén att brudparet får ett olivträdsfadderskap på ett olivträd i Grekland och dessutom får oljan från trädet hemleverad när oliverna skördats och oljan pressats!  Det om något är väl en passande present för paret som har allt! Hade varit jätterolig present för oss som älskar Grekland (åkte dit första gången tillsammans på bröllopsresa och därefter flertal gånger) och är på ständig jakt efter goda olivoljor (de bästa hittar man just i Grekland). Vi fick en gratulation på bröllopsdagen idag och en flaska olivolja hemskickad. 

Ha nu en fin dag, så återkommer jag förmodligen imorgon med matdetaljer från 10-årsmiddagen! Och så får ni inte glömma bort att fredagsmysa! Happy Friday på er!  

15 kommentarer:

  1. Stort grattis på er bröllopsdag hurra!

    Den där oljan har jag också fått hem :) Härligt, ska testas!

    SvaraRadera
  2. Grattis på er bröllopsdag :) kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, ska ta och kika in hos dig!

      Radera
  3. Grattis på er stora dag!

    Vi väntar med spänning på att få hem den där olivoljan för att provsmaka. Ciabatta/vitt bröd doppad i en god olivolja är så enkelt men vansinnigt gott och lyxigt. Det är nog enda gången vi äter vitt bröd...

    Trevlig helg på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Ja, vitt bröd och olivolja, inte mycket som slår det. Lite salt på det ska det vara också tycker jag.

      Radera
  4. Grattis till tenndagen, låter som ni får ett "gott" firande! Vi firar också idag, fast lite försenat dock...

    Ha en riktigt fin kväll och härlig helg!

    SvaraRadera
  5. Stort grattis på bröllopsdagen! :-) Hoppas ni har det riktigt mysigt! :-) Kram Carro

    SvaraRadera
  6. Grattis på bröllopsdagen! Hoppas ni får det mysigt.
    Det här var väl en mycket trevlig bröllopspresent. Jag håller med om att det är svårt att komma på presenter. Vi gav ett par vännen en rad vinrankor i Italien. De kunde sedan beställa hem vin från skörden eller/och åka för att bo på vingården. Det fick de iofs betala själva.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Remsan! Vi hade en mysig dag igår. Vinrankor låter trevligt för dem som dricker vin. Fast synd att det inte ingick något vin. Här skulle det ingå olja. En resa därtill skulle ju vara ett lyxplus i kanten!

      Radera
  7. Visst är det en sån fin idé! Vi fick ett sånt träd av mina föräldrar då vår första dotter föddes. Visst var det en häftig känsla när det damp ner 5 flaskor Hannaholja i posten.
    Ungen älskar att laga mat, spec när det är med hennes "egna" olja!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.