lördag 21 april 2012

Jordgubbsfyllda marängkorgar

 Sent omsider bjuder jag på påskdagens efterrätt – en marängkorg fylld med jordgubbar och grädde. Inte gör det nog någonting alls att ni fått vänta lite på receptet eftersom det passar alldeles perfekt inför vårens stundande kalas och fester. Perfekt att göra spritsa ut portionsrundlar av maräng och sedan bara spritsa en lite högre kant runt om. De färdiga korgarna kan man fylla med t.ex. en klick lemon curd, grädde, frukt och bär. Maränger är ju dessutom glutenfria! Perfekta små bakelser!
PS. Nu provade att göra bilderna något större än vad de var tidigare. Vad tycker ni? Bättre, sämre, lika? 


Marängkorgar, 15-20 stycken

3 äggvitor
1 kryddmått ättika
2 dl strösocker

Vispa äggvitorna i en minut med en elvisp. Tillsätt ättikan och vispa ytterligare en minut. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa kraftigare. Vispa tills det blir ett blankt vitt skum. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar, börja från mitten. Spritsa en kan runtom så att marängen liknar en korg. Grädda på 125 grader i cirka 40 minuter. Marängerna är klara när de släpper från bakplåtspappret. Marängerna blir lite gyllene, inte kritvita.
Fyllning:
Lemon curd
Bär/frukt
Grädde

Fyll de färdiga marängerna med skivade bär, lemon curd, vispgrädde och dekorera efter tycke och smak. 



9 kommentarer:

  1. Mmm... så gott! Jag brukar göra mini-pavlova i muffinsformar och fylla så här. Det är det närmsta jag lyckas göra en bakelse.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Muffinsformar lät intressant! Ska försöka lägga det på minnet!

      Radera
  2. Mums så fina : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Så gott, älskar maräng och du har fått till dom jättefint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Gott betyg av en marängälskare! :-)

      Radera
  4. Så gott, älskar maräng och du har fått till dom jättefint!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.