lördag 2 juli 2011

Sommarbrunch

 Idag bjöd vi till sommrbrunch hemma hos oss! Det är roligt att få till träffar med många emellanåt och bjuda till lite större än ett par stycken. Jag tycker ju om att fixa och dona men en stor, lyxig brunch är inget man kan ställa till med bara för fyra personer om man vill bjuda på både det ena med det tredje. Det går ju att mixa sina egna smoothies eller laga
äggröror och revbensspjäll men när termometern stiger mot +30 grader och femton vuxna och barn ska stå trängas i ett kök, valde jag bort sådana "mer komplicerade" rätter och satsade på juicer, frukt och bär i mängder blandat med t.ex. croissanter! Plättarna stekte jag dagen innan, detsamma gäller lime pien.

Gästerna verkade nöjda och lyckliga, alla hittade något som de tyckte om. Tur med vädret hade vi också. SMHI varnade för regn och åska men som tur var hade de riktgt fel. En halvtimme innan gästerna anlände valde jag att lita på att den klarblå himlen skulle bestå och slängde ut dynor på trädgårdsmöblerna, så att vi kunde äta utomhus!

För er som också planerar en brunch och funderar på mängder, följer nedan en lista på vad som serverades och i vilka mängder. Det blev lite frukt över, likaså lite juiceslattar och även lime pie, annars gick det mesta åt rätt så bra och alla blev mätta eller mycket mätta! Vi var 8 vuxna och 7 barn som åt av brunchen.

 Förutom listan får ni också lite bilder på det som jag lyckades föreviga på bild. Recept kommer i ett separat inlägg.


Sommarbrunch

1 liter apelsinjuice
1 liter tropisk juice
1 liter äppeljuice
0,75 liter smoothie, mango-passion
0,75 liter färskpressad hallonjuice
1 liter vaniljyoghurt
1 kg turkisk yoghurt

1 liter jordgubbar
300 gram körsbär
1 ask blåbär
1 ask hallon

1 ananas
1 galiamelon
300 gram vindruvor

150 gram Duvöskinka
125 gram proscioutto
100 gram italiensk salami
100 gram nallekorv

Edamerost
200 gram brieost

Sallad
Gurka
Paprika
Tomater
Basilika

12 bake-off baguetter
1 stor bake-off focaccia (8 bitar)

12 croissanter (kyld deg i "konservburk", märke Sara Lee)
Nutella

Plättar
Hemkokt jordgubbssylt
Sirap
Flytande honung

Lime Pie

 
 
 
 
 
 
 

6 kommentarer:

  1. Det var helt fantastiskt!

    SvaraRadera
  2. Åh så gott det ser ut! Den brunchen hade man gärna varit med på :))

    SvaraRadera
  3. Och inbjudan då, var blev den av? :) Ser riktigt gott ut, mycket som faller i smaken!

    SvaraRadera
  4. Oj vilken brunch du fixade!

    SvaraRadera
  5. Mmmm, gott med brunch. Var ett tag sedan jag ordnade en brunch och nu blev jag inspirerad och sugen.

    SvaraRadera
  6. Anonym: Tack

    min mat och vikt: Tack! Vi får väl ordna en brunch någon gång när ni har vägarna förbi!

    Mårtenssons kök: Hmm... posten måste ha slarvat bort den! ;-)

    Remsan: Visst serrö!

    Erka Perka: Härligt att inspirera!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.