måndag 18 juli 2011

Krämig rödvinbärspaj

 Än är inte vinbärsrecepten slut! Nu kommer ett recept för den som kanske inte har en egen vinbärsbuske utan tvingas snylta på grannens/vännens eller kanske köpa vinbär i butik. Det här är alltså ett recept med härlig vinbärssmak men en åtgång på ynka 2 dl vinbär!

Pajen är för övrigt en variant på den klassiska ananaspajen men jag har redan tidigare modifierat den till att bli blåbärspaj (mmmm… så gott!) och nu testade jag att göra den med vinbär och den fick gott betyg av många! Jag svängde nämligen ihop två pajer med en gång, varav mina föräldrar (som lät mig plocka alla röda vinbär på sin buske) fick den ena pajen tillsammans med ytterligare vinbärshälsningar i form av saft, sylt och gelé också!

 Själv njuter jag av de stunder på kvällen då huset är helt tyst och jag kan höra mina egna tankar! Då passar jag på och dricker en kopp te och äter något gott till! Nattfika med te och krämig rödvinsbärspaj till, det är grejer det!

Krämig paj med röda vinbär

Pajdeg:
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl röda vinbär

Rör ihop mjöl och bakpulver. Blanda ihop detta tillsammans med rumsvarmt smör och sockret. Rör ihop till en deg, som du trycker ut i en rund pajform. Strö ut de röda vinbären på pajdegen. Blanda ihop fyllningen och häll den över pajdegen och bären. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter.
 
 

15 kommentarer:

 1. Åh det här måste jag nog testa, har lyckats få mamma göra saften, men inte hunnit provsmaka den än.. ;)

  SvaraRadera
 2. Tack för alla vinbärsrecept!

  SvaraRadera
 3. Oj, vad god pajen ser ut. Den ska jag testa. Ska skörda mina vinbär någon dag nu.

  SvaraRadera
 4. Ser väldigt gott ut.. Skulle titta till mina vinbär igår och då kom det ett "ja just det " ur min mun... Jag klippte ju ned min rödvinbärsbuske i fjol och ha totalt glömt bort det!! Virrpannan det är jag det!

  SvaraRadera
 5. Pajen blev kanongod och är jättelätt att göra! Tack för receptet!

  SvaraRadera
 6. Anonym: Vad roligt att den blev god! Alltid kul med feedback på recepten!

  SvaraRadera
 7. Ska göra den för tredje gången! Den är såå gott! Tack för receptet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Fantastisk bärtid just nu!

   Radera
 8. Ska man ha grädde el vaniljsås till?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle nog säga att en kula vaniljglass är godast till!

   Radera
 9. Oj som jag sökt efter det här receptet som min moster brukar baka :) Hon hade också utgått från ananaspajen. Den blev jättegod!!! Tusen tack för att du delade med dig av detta, har bakat tre pajer redan på bara 3 dagar haha. Kan tillägga att den går att göra lika god glutenfri, jag använde finax mjöl för småkakor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du återfann receptet här hos mig!
   3 pajer på 3 dagar var inte illa!
   Bra att veta att den även går att göra glutenfri!

   Radera
 10. Detta recept är super bra och kakan är mums!!! Jag har bakat kakan varje sommar sedan jag hittade receptet för tre år sedan. Jag var lite orolig när jag nu inte hittade receptet! Tur att du har bloggen kvar och att jag hittade det. Nuska det bakas! Tack för att du delar med dig av bra recept!😀

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.