Det är roligt och välbehövligt att variera grönsalladerna emellanåt. Alltför ofta blir det isberg, gurka, tomat och paprika i mina! Därför uppgraderades salladen till midsommarmaten! Den här salladen är förutom god även praktisk eftersom den håller sig bra i kylskåpet några dagar efter också!
Sommarsallad med bönor, sparris, champinjoner och tomater
1 burk stora vita bönor (EJ i tomatsås såklart! Saltå Kvarns är goda)
200 gram sparris
1 ask körsbärstomater
6-8 färska champinjoner
vårlök efter tycke och smak
persilja efter tycke och smak, gärna bladpersilja
Marinad/dressing:
1/2 dl olja
1 msk pressad citronsaft
1 msk vatten
salt
svartpeppar
Rör ihop marinaden. Skiva champinjoner och strimla vårlöken. Rör ner i marinaden och låt stå i kylen över natten. Knipsa av ändarna på sparrisen och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Dela körsbärstomaterna i halvor och skölj av bönorna. Blanda dem med champinjonerna, löken och sparrisen.
här blir det också alldeles för ofta isbergsallad med gurka, majs och fetaost ;) roligt att se en annan typ av sallad :)
SvaraRaderaDet låter gott! :-) Vi skulle också behöva variera oss lite mer men jag har en kinkig familj. ;-) Fast man kan ju alltid servera i flera skålar så får man plocka det man vill ha. :-)
SvaraRaderaHoppas ni har en fin helg! :-)
min mat och vikt: Fetaost i sallad är riktigt gott!
SvaraRaderaCarro: Smart att servera i flera skålar!