söndag 10 juli 2011

Plättar med havremjölk

Jag ligger minst sagt efter med blogginläggen. Vad jag menar är att jag faktiskt lagar eller bakar mer än vad jag hinner skriva om. För en tid sedan fick jag frågan vad jag oftast lagade eller bakade. Jag kunde inte direkt ge något svar och kom i samma stund fram till att jag är väldigt duktig på att variera mig, dvs äter väldigt sällan samma sak flera gånger i en nära tidsspann. Det handlar nog också om att jag är urusel på att följa recept för att jag alltid är nyfiken på hur det smakar om man gör lite annorlunda.
Nu har jag gjort plättar med havremjölk, mjölkfria sådana som sonen kan äta. Hur smaken skiljer sig åt mot vanliga? Inte alls skulle jag vilja påstå! Alldeles utmärkt mumsiga när de serverades tillsammans med jordgubbssylten som ni fick receptet på igår.

Plättar på havremjölk

3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
6 dl havremjölk
½ tsk salt
Smör till gräddning

Vispa ihop ägg och hälften av mjölken. Tillsätt mjölet, vispa och tillsätt resten av mjölken. Häll i salt och låt smeten svälla en stund innan du gräddar plättar i en plättlagg. Servera plättarna med sylt eller färska bär och sirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.