fredag 8 juli 2011

Lägesrapport

 Hemkommen efter en semestertur till Finland i ett par dagar, är det fullt ös hemma hos oss igen! Tvättmaskinen går varm, tv-dekodern passade på och gå sönder, kidsen badar i poolen, vi grillar och donar så mycket vi orkar i värmen!

 Ett litet bildkollage med text bjuder jag på för att uppdatera er lite!
Ha nu en underbar fredagkväll allihopa!


Tapasmiddag på båten, där man själv väljer vilka och hur många små rätter man vill äta. Gott tycker en plockmatsälskare!
På hemvägen blev det istället en pizza med bland annat tryffelsalami, ruccola och olika ostar. Botten på pizzan tycker jag hade fel konsistens (läs: för mycket bröddeg) för en pizzabotten men annars var pizzan god.

Min man beställde helgrillad fläskfilé med chilibearnaisé, rödvinssås och kräftstjärtar.

Äldsta sonens givna val blev små mini-hamburgare! Och minstingen åt glatt från våra tallrikar!Chokladskörd från Finland! Jag är en äkta Fazer-fantast, som ska försöka skriva ihop ett eget inlägg om allt gott jag inhandlat och som borde införas till sortimentet även här i Sverige!
 
Bland posten hemma hittade jag dessa två magneter! Ja, vad heter det? Lämna din röst på olw.se Hos oss har vi två läger kan jag berätta! Vi retas redan med varandra och gömmer undan ”fel” magnet!

Det hade nog inte blivit någon grillkväll om jag inte grävt fram lite nachos, salsa och gräddfil ur gömmarna så att barnen kunde roa sig under tiden vi föräldrar slavade för att få fram grillat på tallrikarna!


Jag hann även springa runt i trädgården och fylla en varsin liten kakform med smultron till båda sönerna.

När de mätta och belåtna slocknat i sina sängar skördade jag ett par liter jordgubbar som redan desperat larmade om att bli plockade, nästan övermogna. Det fick bli syltkok på dem på momangen! Receptet ska ni såklart få inom en snar framtid!


3 kommentarer:

  1. Mmm såg så gott ut! Jag älskar också Fazers choklad. Särskilt mintkrokanten som fanns i sortimentet förut. Finns den i Finland? :)

    SvaraRadera
  2. Sanna: Såg inte mintkrokanten :-( Den var riktigt god. Har du testat den med Marianne... ganska snarlik! :-)

    SvaraRadera
  3. Du har inte legat på latsidan du inte! Jag tycker det skulle vara toppen med ett inlägg med Fazer som borde säljas i Sverige. Hoppas ni hade en fin semester!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.