Dessa saftiga muffins baseras på ett recept på supersaftiga rabarbermuffins, som jag har här på bloggen. Jag har modifierat receptet till att innehålla röda vinbär, vit choklad och vaniljsocker istället för rabarber och kanel. Den vita chokladen blir tillsammans med vaniljsockret en len och söt kontrast till de friska, aningen syrliga vinbären. En rykande åtgång blev det på dessa både bland våra gäster i söndags, som åt glatt av dem, fick med sig ett gäng och sen njöt vi av resten själva! Det ni! Dessa är rent utav farligt goda!
Röda vinbärsmuffins med vit choklad, 24 stycken
250 gram smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
350 gram röda vinbär
1 dl socker
200 gram hackad vit choklad
strösocker till toppning (1 tsk per muffins) Hoppa inte över sockret, det ger en härlig yta på muffinsen
Rör smör och socker pösigt med en elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan ner detta i smeten. Blanda röda vinbär och socker och vänd ner i smeten tillsammans med den hackade vita chokladen. Lägg en bullform i botten på varje hål på en muffinsplåt. Klicka ner smeten i bullformarna och toppa med 1 tsk strösocker på varje. Grädda på 175 grader i cirka 20-25 minuter.
Låter och ser gott ut!
SvaraRaderaFarligt goda var dem! Kollar fortfarande varje dag i burken, tänk om det fanns några till ;) Ger 100p av 10p på dessa!!! :))
SvaraRaderaDu har så fantastiska bilder, den vita chokladen med röda vinbär mmmmmmmm
SvaraRaderaHovkonditorn: Tack!
SvaraRaderamin mat och vikt: Wow, 100 poäng av 10 möjliga var inte fy skam!
Anonym: Tack snälla vem du än är!
Så gott det låter, måste verkligen be min sambo titta om hans pappa har en massa vinbär hemma
SvaraRaderaLåter som ett recept som passar mig. Älskar att baka muffins i alla dess smaker.
SvaraRaderaTrevlig helg!
//Susanne
De ser jättesmarriga ut :) Har en sommartävling på min matblogg, vore jätteskoj om du ville vara med och tävla :)
SvaraRaderaJisses vad gott det där lät! Nu blir det till att baka muffins här hemma minsann!! :-)
SvaraRaderaDet måste vara en jättegod kombination.
SvaraRaderaåh herregud, gott, gott gott =D Vit choklad är favoriten och röda vinbär finns på bakgården - YAY!!
SvaraRaderadetta låter jättesmarrigt... ska testa nu ikväll på direkten :)
SvaraRaderaAnonym: Vad tyckte du? Jag är helt såld på dessa själv! :-)
SvaraRaderaTyvärr blev mina på pappret så smarriga muffins ganska misslyckade, men det var säkerligen inte receptets fel. Jag bakade tillsammans med mitt nioåriga barnbarn, och vi råkade på slutet ta 3 dl socker i stället för 1 dl, något som vi inte upptäckte förrän efteråt. Smeten blev naturligtvis alldeles för tung, vilket gjorde att muffinsen inte jäste upp som de skulle. En följd blev att de fick stå inne i ugnen för länge, vilket resulterade i att de blev brända i botten. Ett ambitiöst bakprojekt över generationsgränserna slutade alltså i ett halvt fiasko, men det är bara att göra ett nytt försök!
SvaraRaderaEditor: Vad tråkigt att höra att bakandet inte gick som planerat! Modigt av dig att skriva och berätta om det! Jag borde också publicera fler misslyckanden för de inträffar också lite då och då. Du kan ju läsa om Pasta Pescadon som skar sig i maj när jag och mannen firade bröllopsdag och allt! Hoppas du och barnbarnet vågar er på nya bakförsök i framtiden! Det kan vara smånervöst med nya recept! Men man gör sällan om samma misstag fler gånger! Ett tips på att slippa få brända muffinsar undertill är att använda non-stick muffinsplåtar. Har lyckats glömma en plåt i ugnen en gång och de blev inte det minsta brända, bara torra.
SvaraRaderasupergoda! verkligen en 10/10 :)))
SvaraRaderaVad roligt anonym! Har inte bakat några sådana här i år än, så tack för att du påminde mig!
RaderaJag ska precis baka dessa för tredje gången nu, och tänkte bara tacka för ett utmärkt recept. De blir verkligen supergoda!
SvaraRaderaÅh tack snälla för att du lämnar en kommentar! Så roligt att få höra att dessa är uppskattade!
RaderaGjorde dessa idag. Meen guuud så goda, jag dööör! :D
SvaraRaderaVisst är de mumsiga! Rykande åtgång på dessa!
RaderaDe blev fantastisk goda. Jag bakade dem till barn och barnbarn igår. Det blev en stor succé! Så nu införlivar jag receptet med mina favoritkakor!
SvaraRaderaKul att höra Eva! Tack för att du lämnade en hälsning!
Raderahej! ser jätte goda ut! ska vinbären vara frysta eller färska?
SvaraRaderaLouise
Vilket som går bra!
SvaraRaderaSka baka dem ikväll. Går dem att frysa
SvaraRaderaAbsolut!
Radera