onsdag 13 juli 2011

Röda vinbärsmuffins med vit choklad

 Dessa saftiga muffins baseras på ett recept på supersaftiga rabarbermuffins, som jag har här på bloggen. Jag har modifierat receptet till att innehålla röda vinbär, vit choklad och vaniljsocker istället för rabarber och kanel. Den vita chokladen blir tillsammans med vaniljsockret en len och söt kontrast till de friska, aningen syrliga vinbären. En rykande åtgång blev det på dessa både bland våra gäster i söndags, som åt glatt av dem, fick med sig ett gäng och sen njöt vi av resten själva! Det ni! Dessa är rent utav farligt goda!

 Röda vinbärsmuffins med vit choklad, 24 stycken
 250 gram smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
350 gram röda vinbär
1 dl socker
200 gram hackad vit choklad

strösocker till toppning (1 tsk per muffins) Hoppa inte över sockret, det ger en härlig yta på muffinsen

Rör smör och socker pösigt med en elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan ner detta i smeten. Blanda röda vinbär och socker och vänd ner i smeten tillsammans med den hackade vita chokladen. Lägg en bullform i botten på varje hål på en muffinsplåt. Klicka ner smeten i bullformarna och toppa med 1 tsk strösocker på varje. Grädda på 175 grader i cirka 20-25 minuter.

 


26 kommentarer:

  1. Farligt goda var dem! Kollar fortfarande varje dag i burken, tänk om det fanns några till ;) Ger 100p av 10p på dessa!!! :))

    SvaraRadera
  2. Du har så fantastiska bilder, den vita chokladen med röda vinbär mmmmmmmm

    SvaraRadera
  3. Hovkonditorn: Tack!

    min mat och vikt: Wow, 100 poäng av 10 möjliga var inte fy skam!

    Anonym: Tack snälla vem du än är!

    SvaraRadera
  4. Så gott det låter, måste verkligen be min sambo titta om hans pappa har en massa vinbär hemma

    SvaraRadera
  5. Låter som ett recept som passar mig. Älskar att baka muffins i alla dess smaker.

    Trevlig helg!
    //Susanne

    SvaraRadera
  6. De ser jättesmarriga ut :) Har en sommartävling på min matblogg, vore jätteskoj om du ville vara med och tävla :)

    SvaraRadera
  7. Jisses vad gott det där lät! Nu blir det till att baka muffins här hemma minsann!! :-)

    SvaraRadera
  8. Det måste vara en jättegod kombination.

    SvaraRadera
  9. åh herregud, gott, gott gott =D Vit choklad är favoriten och röda vinbär finns på bakgården - YAY!!

    SvaraRadera
  10. detta låter jättesmarrigt... ska testa nu ikväll på direkten :)

    SvaraRadera
  11. Anonym: Vad tyckte du? Jag är helt såld på dessa själv! :-)

    SvaraRadera
  12. Tyvärr blev mina på pappret så smarriga muffins ganska misslyckade, men det var säkerligen inte receptets fel. Jag bakade tillsammans med mitt nioåriga barnbarn, och vi råkade på slutet ta 3 dl socker i stället för 1 dl, något som vi inte upptäckte förrän efteråt. Smeten blev naturligtvis alldeles för tung, vilket gjorde att muffinsen inte jäste upp som de skulle. En följd blev att de fick stå inne i ugnen för länge, vilket resulterade i att de blev brända i botten. Ett ambitiöst bakprojekt över generationsgränserna slutade alltså i ett halvt fiasko, men det är bara att göra ett nytt försök!

    SvaraRadera
  13. Editor: Vad tråkigt att höra att bakandet inte gick som planerat! Modigt av dig att skriva och berätta om det! Jag borde också publicera fler misslyckanden för de inträffar också lite då och då. Du kan ju läsa om Pasta Pescadon som skar sig i maj när jag och mannen firade bröllopsdag och allt! Hoppas du och barnbarnet vågar er på nya bakförsök i framtiden! Det kan vara smånervöst med nya recept! Men man gör sällan om samma misstag fler gånger! Ett tips på att slippa få brända muffinsar undertill är att använda non-stick muffinsplåtar. Har lyckats glömma en plåt i ugnen en gång och de blev inte det minsta brända, bara torra.

    SvaraRadera
  14. supergoda! verkligen en 10/10 :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt anonym! Har inte bakat några sådana här i år än, så tack för att du påminde mig!

      Radera
  15. Jag ska precis baka dessa för tredje gången nu, och tänkte bara tacka för ett utmärkt recept. De blir verkligen supergoda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack snälla för att du lämnar en kommentar! Så roligt att få höra att dessa är uppskattade!

      Radera
  16. Gjorde dessa idag. Meen guuud så goda, jag dööör! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är de mumsiga! Rykande åtgång på dessa!

      Radera
  17. De blev fantastisk goda. Jag bakade dem till barn och barnbarn igår. Det blev en stor succé! Så nu införlivar jag receptet med mina favoritkakor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra Eva! Tack för att du lämnade en hälsning!

      Radera
  18. hej! ser jätte goda ut! ska vinbären vara frysta eller färska?
    Louise

    SvaraRadera
  19. Ska baka dem ikväll. Går dem att frysa

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.