onsdag 27 juli 2011

Dumlekladdkaka – en favorit i repris!

 Gårdagens godispåse innehållandes Dumle åkte ner i en kladdkakesmet och blev till en Dumlekladdkaka, som serverades med en kula vaniljglass och hallonsås till! Kakan är ju en favorit i repris men så ofantligt gott att ni får receptet här igen! Dessutom är ni ju rätt så många läsare, som tillkommit de senaste månaderna! Välkommen hit både nya och ni som hängt med ett tag!
Nu ut och handla en påse Dumle eller dyka ner i lösgodishyllan och fiska upp 15 stycken Dumlekolor!

 Dumlekladdkaka

100 gram smör
120 gram (1 påse eller 15 stycken) Dumlekolor
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Smält smöret och och dumlekolorna i en gryta. Blanda ägg och socker. Blanda ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i smör- och dumleblandningen. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd rund form med avtagbarbotten. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.

8 kommentarer:

  1. åhåhå, det lät ju fantastiskt!! MUMS! OCh dumle som blir så gott i bakat... Fina bilder också =)

    SvaraRadera
  2. Hej du!
    Ang glassen och glassmaskin så går det lika bra utan. Du måste bara ta ut den efter någon timme och röra och sen in i frysen igen osså vänta nån timme osså ta ut och röra.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Ja, det låter verkligen kladdigt och gott.

    SvaraRadera
  4. Hej :) och oh så god dumlekladdkakan såg ut! Och ja, du måste absolut prova kladdkaka med mörk choklad och marshmallows på min blogg. Är egentligen en brownie som man ska göra i en annan rektangulär form så det blir mer bitar. Den är oerhört saftig och kladdig och stor. Har bara positivt att säga om den hihi!
    Och den här ska jag absolut prova nån dag :)
    Ha en härlig söndag Anna :)

    SvaraRadera
  5. Ser supergott ut, får nog överaska min dumleätande sambo med detta någon dag! =)

    SvaraRadera
  6. Den här står i ugnen nu och jag hoppas att den blir lika god som den verkar - och det tror jag :-)

    SvaraRadera
  7. Sara Hafström: Vad roligt Sara! Hoppas ni gillar den!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.