lördag 16 juli 2011

Tre saftiga limpor

 Vad klockan gick fort ikväll! Nu hann det bli lördag också innan jag hann få iväg detta utlovade blogginlägg om nybakade limpor! Limporna bakade jag redan igår kväll men ikväll rann tiden iväg när vi stod ute i trädgården och fixade och donade!

Hur som haver, så var det alldeles för länge sedan jag serverade hembakt frukostbröd till min familj och här på bloggen! Därav detta limpexperiment som visade sig resultera i tre saftiga limpor! På namnfronten råder det däremot brist på fantasti så limporna får så lov att heta saftiga limpor! Åtgången var som vanligt rykande, liksom limporna på bilden!

Psst… Vinbärsrecepten är inte slut än, det kommer flera så vartefter!

Tre saftiga limpor

 50 gram (1 paket) jäst
5 dl vatten
1 ½ tsk salt
½ dl brödsirap
½ dl olja
2 dl havregryn
Cirka 12 dl vetemjöl + till utbakning

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, sirap, havregryn och olja. Arbeta in mjölet och knåda degen i minst 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter, baka ut till 3 avlånga limpor och låt dessa jäsa i 30 minuter igen och nagga dem med en gaffel. Grädda limporna på 200 grader i cirka 20 minuter.

 
 

2 kommentarer:

  1. Degen står nu på jäsning. Spännande fortsättning följer. Daglediga som kommer på kyrkans sopplunch ska få smaka dem och min farinlimpa till ärtsoppan i morgon.:)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.