måndag 25 juli 2011

Caesarsallad med hemgjord caesardressing

 Hoppas att ni har det bra regnet till trots! Eller det kanske inte har regnat över hela Sverige idag? Regniga dagar är å andra sidan rätt så sköna tycker jag. Då får man chansen att ta igen sig inomhus och pyssla med sådant som känns alldeles för energikrävande i hettan. För sommarvärmen tär verkligen på krafterna, eller så är det jag som börjar bli gammal! Hua! Anar jag en inkommande 30-årskris hos mig själv och försöker trycka bort tankarna om att det bara är drygt en månad kvar tills jag faktiskt nollar. Men men… det var ju faktiskt sommarvädret vi var inne på!

Här ett perfekt recept för varma sommardagar; en caesarsallad med ljuvlig caesardressing! Receptet på dressingen har jag hittat på ICAs hemsida och det är den klart godaste caesardressingen som jag gjort! Bara att slänga ner ingredienserna i en mixerbunke och köra runt med mixerstaven! Klart på ett svisch! Men då det blir så mycket av dressingen så har jag halverat receptet. Då blir det lagom mängd dressing för en sallad! Någon kyckling är det inte i min caesarsallad denna gång, däremot bacon. Både bacon och kyckling kan uteslutas tycker jag. Grunden är romansallad, parmesan och krutonger! Men som vanligt gör ju var och en det som passar en bäst eller det man hittar i sitt kök!

Ja, just det – krutonger brukar jag göra av kanterna på formfranskan. Sådana fryser jag in när jag gjort smörgåstårta. Smidigt att plocka fram ur frysen till en sallad eller på soppan.

 Caesarsallad med hemgjord caesardressing, 4 portioner

 Caesarsallad
1 romansallad
2 paket bacon
Krutonger (formfranska i tärningar som rostas i panna, i lite olja)
Hyvlad parmesan

Skär eller riv romansalladen grovt. Strimla baconet och stek i panna. Låt rinna av på hushållspapper. Rosta krutongerna och salta dem. Lägg alltsammans i en salladsskål och hyvla över parmesan.

 Hemmagjord caesardressing
1 ¼ dl olja (ej olivolja)
1 äggula
2 tsk pressad citron
3 krm dijonsenap
1 sardellfilé eller efter smak, jag brukar ta lite mer
½ vitlöksklyfta
1 ½ tsk vatten
En nypa svartpeppar
En nypa salt
Ev. finriven parmesan, kan uteslutas om man serverar hyvlad parmesanost i salladen.

Mixa ingredienserna med en mixerstav tills dressingen tjocknar! Klart!
2 kommentarer:

  1. Caesarsallad är alltid gott.
    30-årskris! Hmfp! Kom igen när du närmar dig 40, ha ha...

    SvaraRadera
  2. kan man frysa caesardressingen

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.