torsdag 1 mars 2012

Pizzadeg 1 och 2 och pizzor av alla de slag!

Pizza var det här – hembakt sådan! Denna har inte jag bakat utan det gjorde min man medan jag var på jobbet. Vi gör hemmapizzor rätt så ofta, och de går ju att variera i det oändliga, stora plåtar, runda, panpizzor, minipizzor, snabbpizzor ja, you name it.
Tänkte bjuda på 2 bra recept på pizzadeg, dessa blir bra varje gång. Den första passar för tunna pizzor och den andra om man föredrar panpizza. Därutöver så ska ni få lite länkar på olika pizzor, hoppas att ni hittar något som kan passa – varför inte till helgen?
Det här med fyllningar får vi spara till en annan gång, men vill ni se en av mina favoriter så ska ni spana in Pizza Chicken Frostrosor!

Pizzadeg 1, 1 plåt tunn pizza

25 gram jäst ( ½ paket)
2 dl fingervarmt vatten (ta inte fingervarmt direkt från kranen utan värm upp)
1 tsk salt
1 nypa socker
2 msk olja
6 dl vetemjöl

Lös upp jästen i vattnet. Blanda ner salt, socker och olja. Arbeta in mjölet och arbeta degen smidig. Ju mer du knådar desto mer glutentrådar bildas. Låt jäsa under bakduk i 30-60 minuter innan utbakning.

Pizzadeg 2, 1 plåt panpizza

¾ paket jäst
4 dl vatten
¾ dl olja
1 ½ tsk salt
1 tsk socker
Cirka 12 dl vetemjöl

Lös upp jästen i vattnet. Blanda ner salt, socker och olja. Arbeta in mjölet och arbeta degen smidig. Ju mer du knådar desto mer glutentrådar bildas. Låt jäsa under bakduk i 30-60 minuter innan utbakning.

Pizza Chicken Frostrosor >>

Lättlagade lökpizzor >>

Minipizzor >>
Hastpizza >>
Tacopizza >>

Salami- och pestopizza med mozzarella >>

3 kommentarer:

  1. min mat o vikt1 mars 2012 kl. 22:59

    Åh så gott :)

    SvaraRadera
  2. Mums, vilka goda pizzor! Och stort tack för receptet på degar.

    SvaraRadera
  3. Vad gott det ser ut! Hemmagjord pizza smakar så gott.
    Tack för alla bra tips, vi fastnar gärna i samma fyllning.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.