måndag 12 mars 2012

Kycklingfajitas med egen marinad och salsa

 God kväll på er! Hoppas veckan kickat igång bra! En solig, ljus och varm start på veckan vädermässigt, passar mig alldeles perfekt!

Ikväll bjuder jag på fredagens middagsrecept – kycklingfajitas! Istället för köpt krydda gjorde jag min egen marinad/krydda och den blev riktigt bra! Prova nu detta så kan ni sluta köpa färdiga kryddblandningar med läskig glutamat!
Ja, och så får ni ett salsarecept också! Salsan blev i lite ”man tager”-stil och fräsch! Gott till både tacos och fajitas!

Kyckling i egen fajitasmarinad, 4 portioner

3 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk oregano, torkad
1-2 tsk mald paprika, beroende på styrka
Skalet från 1 lime
Spiskummin efter tycke
Salt och peppar

Strimla kycklingen och rör ner kryddorna, låt dra innan du steker kycklingen och medan du gör i ordning salsan.

Salsa till fajitas

1 grön paprika
2 tomater
1 rödlök
1 stor näve majskorn
1 liten burk ananaskross (inte saften)
1 msk chilisås
Cayennepeppar eller röd chili, jag använde cayennepeppar
Saften från ½ lime
Salt, peppar
1 tsk oregano
Gärna färsk koriander, men det hade jag inte hemma

Tärna paprika, hacka lök, tärna tomater och rör ihop. Tillsätt majs och ananaskross. Smaka av med cayennepeppar/chili, chilisås, salt, peppar och oregano. Låt stå och dra till sig medan du steker kycklingen.



8 kommentarer:

  1. Åh spännande med eget kryddnig på kyckling! De ska nog testas snart framöver :)

    SvaraRadera
  2. Åhhh lät ju hur gott som helst : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Så gott det ser ut, tänk så mycket annat Tex-Mex man kan göra utan att för den skull köra med tacos stup i kvarten! Vi gillar:)

    SvaraRadera
  4. Lindha Johansson13 mars 2012 10:38

    Fajitaskryddning för mig innebär att det smakar rökarom. Skulle gärna vilja krydda själv, men det har inte blivit så lyckat med rökt paprikapulver och "rökig" chili. Får inte till rätt smak, inte ens med chipotlepasta.

    Har funderat på liquid smoke. Har någon testat att göra kryddning med liquid smoke?

    För min del har det inte blivit av eftersom jag inte har hittat liquid smoke i någon affär än...

    SvaraRadera
  5. min mat och vikt: Ja, gör det!

    Sofia: Tack! kram

    Mårtenssons kök: ja, det går ju absolut att variera sig. Nu äter vi ju iofs nästan aldrig vanliga tacos men ändå...

    Lindha Johansson: Jag har inte heller testat liquide smoke, mest för att jag själv inte är så mycket för rökarom. Har dock hört att det ska vara ganska svårjobbat. Ica Selection har dock en barbequesås med chipotle, som har lite lagom rökarom. Nu är det ju tomat i den också. Men kanske du kan testa lite sånt när du marinerar.

    SvaraRadera
  6. Spännande muffinsrecept i ditt tidigare inlägg! Något jag vill testa till helgen =)
    Lo

    SvaraRadera
  7. Det här låter ju supergott verkligen! :-)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.