tisdag 27 mars 2012

Quesadilla med kikärter – en vitlöksdoftande fylld tortilla

 Hej på er! Det hann bli tisdag innan jag hann med att sammanfatta förra veckans sista middagsrecept från Vår Middag. Jag har nog skjutit upp detta, förmodligen mycket på grund av att det inte blev speciellt rolig middagsvecka och lådan inte levde upp till våra förväntningar. Vi är lyckliga över att vi slipper betala för detta (vann lådan i en tävling) Här kommer i alla fall delar av sista dagens middagsrecept. Delar? Jo, middagen bestod av en tomatsoppa och quesadillas. Receptet på tomatsoppan såg så tråkig, ynklig och fattig ut att jag gav upp det när jag såg ingredienserna och följde inte alls receptet. Det blir ju inte ens tillräckligt med soppa för fyra personer av 1 tetra krossade tomater + 1 dl vatten! 1 ½ dl soppa per person är ju galet lite! Det dubbla ska det vara - minst.
Vill ni ha ett hejdundrande gott recept på en tomatsoppa, som jag brukar göra, hittar ni receptet HÄR >>

Quesadillasen då? Jo, en riktig hit! Underbart med något så enkelt, inspirerande och kreativt på samma gång! Detta har vi absolut inte gjort för sista gången! Funderar redan om inte hummus, fetaost och spenat är perfekta smaker till påsk. Varför inte göra dessa quesadillas till påskbuffén? Kan dock inte rekommendera Coops kikärter! Hårda och tråkiga, inte ens stavmixern gillade dem! Satsa på ICAs eller Go Greens istället!
Här kommer receptet, som är från Vår Middag! Veckans bästa recept ur middagslådan tillsammans med den krämiga romansalladen! I övrigt lämnar Vår Middag mycket kvar att önska. De behöver se över menyplaneringen på allvar liksom tidsplaneringen och mängden grönt (avsaknaden av grönt)! En jämförelse med andra matkassar, däribland ICA Inspiration som bjuder på mycket grönt, skulle också vara på sin plats!

Quesadillas med kikärter – en vitlöksdoftande fylld tortilla, 4 stycken

1 stor burk (380 gram) kikärtor
½ dl olivolja
1 msk pressad citron
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 tsk olivolja
½ vitlöksklyfta
140 gram (2 påsar) färska spenatblad
150 gram fetaost, smulad
4 stora tortillabröd

Skölj av kikärtorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa ärter, vitlök, olivolja och citronsaft med en stavmixer. Smaksätt med salt och svartpeppar. Hetta upp olja och vitlök i en stekpanna och stek spenaten tills den mjuknat, smaka av med salt. Bred ut kikärtsmassan på ena halvan på varje tortilla, fördela spenaten och smula fetaost ovanpå. Vik över den ofyllda halvan och platta till. Stek på medelstark värme, cirka 1 minut på varje sida i torr stekpanna.3 kommentarer:

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.