Kladdkakemuffins är goda och praktiska om man inte räknar med att äta upp hela kladdkakan med en gång. När det dessutom låg en öppnad rulle mandelmassa i kylskåpet, bestämde jag mig för att experimentera. Rev ner mandelmassan och rörde ner i smeten. Och visst gick det vägen! Gott och kladdigt. Vill ni inte ha extremt kladdiga muffins får ni nog öka gräddningstiden från 12 minuter till kanske någon minut till. Nu till recept och bilder. Önskar er en solig helg! Hoppas ni njuter av den i gott sällskap!
Kladdkaksmuffins med mandelmassa, cirka 20 stycken
100 gram smör, kan bytas ut mot mjölkfritt margarin
100 gram mörk choklad, kan bytas ut mot mjölkfri choklad
1 dl ljus sirap
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
150 gram mandelmassa
Smält smöret i en kastrull. Lägg ner chokladen i bitar och låt smälta. Tillsätt även sirapen och ställ åt sidan. Vispa snabbt ihop ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner i ägg-socker-smeten. Vänd även ner blandningen med smör, choklad och sirap i smeten. Riv till sist mandelmassan grovt och rör ner i smeten. Ta fram en muffinsplåt. Lägg en bullform i botten på varje hål. Fördela smeten i formarna, Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 12 minuter. Låt muffinsen svalna och gotta till sig, gärna över natten.
Åh spännande med mandelmassa i, faller mig ännu mer i smaken :)) de här måste testas någon gång!
SvaraRaderaOj! Ser som vanligt jättegott ut!
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaÅh vad gott med kladdkakemuffins, spännande med mandelmassa i. :-) Kram Carro
SvaraRaderaVilken bra idé att tillsätta mandelmassa! Ha en fin söndag!
SvaraRaderaÅh så gott detta låter och ser ut... vill också ha :)
SvaraRadera