onsdag 29 februari 2012

Enkel chokladtårta

Onsdag = lillördag = godsaker. Detta är en ekvation som gäller för er läsare. Tyvärr så är denna godsak som jag bjuder på redan uppäten sen länge. Hittade receptet på chokladtårtan hos Systrarnas bakblogg som bjöd på den för ett tag sedan. Blev då så sugen att jag gjorde den omedelbums. Dock så föll den inte mig riktigt i smaken som nybakt. Eller rättare sagt, den är god nybakt, men godare kall och efter att ha stått till sig ett par dagar i kylen. Nybakt tycker jag att konsistensen blir lite svampig och för luftig. Jag gillar kompaktare kakor med tryffelkaraktär. Så två dagar efter smakar den alldeles underbart, precis som jag vill ha den!
Här kommer receptet, godsaker mitt i veckan!

Enkel chokladtårta, recept från Systrarnas bakblogg

200 gram smör
200 gram mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
½ dl vetemjöl

Hacka chokladen. Koka upp smöret och slå det över den hackade chokladen. Vispa blandningen slät. Vispa ner ägg och socker, sikta ner mjölet. Rör smeten slät. Häll smeten i en smord och bröad rund springform och grädda i 20 minuter på 200 grader. Ta kakan ur ugnen och låt kallna. Servera med vispgrädde.

3 kommentarer:

 1. Låter gott, ska testas! Tack för tipset om att låta den stå sig.

  SvaraRadera
 2. mmm... Låter som en god och riktigt chokladig kaka!

  SvaraRadera
 3. Låter riktigt gott! :-) Håller med om att många kladdkakor och liknande blir godare efter åtminstone något dygn i kylen.
  Hoppas du har en bra dag. :-) Kram Carro

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.