tisdag 20 mars 2012

Innehållet i middagslådan Vår Middag

 Idag kör vi igång matlådeveckan med start idag. Jag vann nämligen middagslådan Vår Middag via en tävling som jag deltog i på en annan matblogg. Innan vi kör igång vill jag ta upp att jag inte bloggar om matlådan på uppdrag av någon utan för att dela med mig av mina och min familjs erfarenheter av att testa en middagslåda. Jag har tidigare testat ICA Matkassen Inspiration och bloggat om dess innehåll här>> Denna gång är det dags för Coops motsvarighet Vår middag. Hoppas att ni uppskattar att få ta del av denna matvecka!
Lite senare uppdaterar jag er med kvällens middagsrecept!

Vi börjar med lite grundinformation:

Detta är middagslådan Vår Middag från mataffärskedjan Coop. Den kostar 599 kronor i ordinarie pris och hämtas i den lokala Coop-butiken, i vårt fall på en måndag efter att man fått ett sms. Lådan är färdigpackad. Matlådan innehåller ingredienser till 4 middagar, för 4 personer. Det går att köpa lådor med ingredienser för 2, 4 eller 6 personer.

Veckans meny ser ut så här:

Tisdag
Rosépepparlax med äppeltzatziki

Onsdag
Pastagratäng

Torsdag
Sweet chli-kyckling med krämig romansallad

Fredag
Quesadillas med kikärter och tomatsoppa

Min första reaktion när jag såg menyn och ingredienserna var tyvärr inte så sporrande som jag hade önskat. Menyn och ingredienserna känns ganska vanliga och inte överdrivet inspirerande. Quesadillasen med kikärter lockar mest. Jag ser framemot fredag! Pastagratängen däremot känns som en riktigt vanlig och faktiskt aningen tråkig rätt. Detta är helt enkelt vanlig hederlig middagsmat. Men det kan ju också bli hur gott och bra som helst! Vi får se! Till min förvåning hittar jag inte en endaste ekologisk vara i lådan, det mesta är Coops egna produkter. Det hela får sin förklaring när jag surfar ut på deras hemsida och upptäcker att den ekologiska matlådan kan man också få med ett pristillägg på 100 kr. Kan inte låta bli att tycka att Coop borde kunna plocka ned lite ekologiskt även i den vanliga matlådan.

Matlådans innehåll:
Maten var nedpackad i en stor, stadig kartong med praktiskt bärhandtag. Slår helt klart papperkassar och perfekt att spara och packa annat i.  Jag lade upp innehållet i lådan på köksbordet för att få en överblick. Reaktion – detta känns som mycket mindre mat än ICAs Matkasse Inspiration innehöll. Mängden grönt är inte heller lika imponerande. Men vi kommer säkert att bli mätta i magarna. Hoppas bara att barnen ska tycka att barnen gillar rätterna! Däremot är det en del mejeriprodukter, som jag kommer att behöva ersätta med mjölkfria varianter. Laktosfri kasse hade däremot funnits som beställningsvara men det hjälper inte oss, som även behöver utesluta mjölkprotein.

Kylda varor
Laxfilé, vakuumförpackad färsk laxfile 4x125 gram
Kycklingfilé, cirka 800 gram färsk (plus i kanten)
Varmkorv, 500 gram
Ägg, 6-pack
Matyoghurt, 2 dl
Creme fraiché, 2 dl
Fetaost
Riven ost (Min kommentar: Hua, färdigriven ost brukar jag ALDRIG handla)

Torrvaror
Ris, Uncle Ben´s jasminris
Kikärtor, 1 konservburk
Tortillabröd, 2 paket stora tortillas
Krossade tomater, 1 tetra
Pasta, 500 gram

Frukt och grönt
Cocktailtomater, 1 ask
Äpplen, 2 st
1 romansallad
1kg delikatesspotatis i påse
1 citron
3 rödlökar
1 ask (500 gram) blå vindruvor
2 påsar bladspenat

2 kommentarer:

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.